2019.11.26. 18:22:42 9636 271

A legjobb karácsonyi mesefilmek – nem csak a kicsiknek!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az elmúlt évek legnagyobb dobása talán a Jégvarázs, de az újra rajzolt Grincs is meglehetősen jól sikerült. Viszont ezen kívül is van még karácsony a mesefilm-világban, szóval éljen a családi ünnepre hangolódás! Összegyűjtöttük a legjobb téli, sőt, karácsonyi témájú meséket a hideg, bekuckózós estékre!

Mesenézés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mesenézés

Határtalan nevetés – Shrekből az angyal

A Shrek sztorit már mind ismerjük – és készült Fionáéknál egy ünnepi kiadású családi felvétel is! Shrek és Szamár kalandjai mindig rengeteg humorral készülnek, ráadásul a több gyerekes szülők abszolút átérezhetik az ogre pár ünnepi hangulatát, karácsonyi készülődését. Mézi, Csizmás és a többiek sem maradhatnak ki, kérdés az, hogy így mennyi marad a békés, csendes ünneplésből? Hát igen, mint a való életben!

Minden jó, ha a vége jó alapon - A Mikulás-mentőakció

Bajba kerül a Mikulás, az Északi Sark, de még maga a karácsony is! De egy cégtudatos manó minden erejével azon van, hogy helyre állítsa a gonosz kezek munkáját és megmentse az ünnepet. A MikiTech cégforma Bernát manó mentő-munkájának köszönhetően gond nélkül gyárthatja az ajándékokat, a karácsony megmenekül, mi pedig irtó jól mulatunk közben a gyerekekkel.

A tudatos – Kilenc kutya karácsonya

A Mikulás szarvascsordája megbetegszik és nincs, akit a szán elé állítsanak… Vagy mégis? Bizony, kilenc jámbor kóbor eb kalandjait ismerjük meg, ráadásul mindezt úgy, hogy a tudatos nevelést is belecsempésszük a mesedélutánba. Ebből a sztoriból ugyanis a legkisebbek is kapnak némi rálátást arra, hogy mi is történik egy felelőtlen gazdi által utcára dobott kutyussal.

Nagy gyerekeknek és gyermeklelkű nagyoknak – Karácsonyi ének

A tíz évvel ez előtt készült verzióban olyan technikát használtak a mese készítői, ami valódi színészek mimikáját kölcsönzi a szereplőknek. Így lesz a szellem Jim Carrey, ami nyilván már önmagában is szórakoztató. A sztori Charles Dickens regényére alapoz, de azért jóval szelídebb verzió, bár így is inkább nagyobb gyermekek, vagy felnőttek részére ajánljuk. Akaratlanul is felötlik a kérdés a Karácsonyi ének nézése közben: Te belenéznél a jövő karácsonyaiba, ha lehetne?

Apróláb

Ugyan nem karácsonyi, de a szeretetről, a barátságról, az őszinteségről is szól, ráadásul téli, havas, jetis és nagyon vicces! A legkisebbektől a legtöbb karácsonyt megéltekig mindenkinek szórakoztató – feltéve persze ha van humora és nincs gondja a mesékkel. A film tinédzsereknek is elgondolkodtató: gyerek fejjel is könnyen érthető nyelven mutatja meg, hogy minden ideológia – legyen akár vallási, politikai vagy társadalmi – könnyen megkérdőjelezhető. Aztán ott van a tény, hogy nem minden fekete vagy fehér, nem mindig egyértelmű, hogy mi a jó és a rossz.

Igen népszerű szereplőgárda - Az öt legenda

Ebben az animációban komolyan vették a komolyan vehetetlent – összeszedték a Mikulást, a Fogtündért, a Nyuszit (húsvéti) és a többieket, és vér komoly sztorit varázsoltak köré. A mese-hangulatot egy tálba dobták a legenda-filmek és fantasyk világával, megfűszerezték egy kis hittel, reménnyel, küzdéssel, személyi fejlődéssel, jól összeturmixolták, majd kiadták 3D-ben (is). Mentsük meg a gyermekek képzeletét – nézzük meg velük Az öt legendát!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...