2022.11.30. 09:25:00 6029 257

A kéket, a zöldet vagy a vöröset? Íme, ez az alga való neked!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

De jó, hogy nem a kék és a piros pirula között kell most választanunk! A zöld és a kék itt most az egészségünk számára mindenképpen hasznos lesz, ám az egyik alga még jótékonyabb lehet a sajátos egészségügyi helyzetünkben, mint a másik! Apropó, piros?!

Chlorella - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Chlorella

Most nem igazán hagyatkozhatunk a szemünkre és arra, hogy melyik színt kedveljük jobban. Azért, hogy megkönnyítsük számodra a döntést, összefoglaljuk a két közkedvelt táplálékkiegészítő - azaz a Spirulina és a Chlorella -, valamint egy kevésbé ismert versenyző, a vörös alga legfontosabb előnyeit (és hátrányait), amit fogyasztásukkor tapasztalni lehet.

A “kék alga”, azaz a Spirulina

Kezdjük rögtön a kakukktojással, amelyik igazából nem is kimondottan alga, hanem egy fotoszintetizáló baktérium. De még milyen hasznos! Az édes és sós vizekben előforduló Spirulina tápanyagokban nagyon gazdag: Többek között a fehérje, a réz, és az antioxidánsok említendők meg.
Ezek révén immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatású, valamint sikeresen veszi fel a küzdelmet az oxidatív stressz ellen, és állóképesség növelőként is eredményes lehet sportolók és fizikailag igény bevett szervezetűek esetében.
Egy kis érdekesség a kék Spirulina algáról, miszerint sütéskor is felhasználhatjuk, mint természetes színezéket. Sajnos meg kell említeni, hogy nehézfémek és toxinok is lehetnek benne, ha nem megfelelő helyről származik, éppen ezért gondosan válasszuk ki a port, a tablettát vagy a kapszulát, ha előnyeit mellékhatások nélkül élveznénk!

A vörös alga, azaz a Nori

Habár a vörös algát leginkább a szépségipar kapcsán emlegetik, élelmiszerként ugyancsak elterjedt, hiszen ez az a moszat, amit a sushihoz használnak, és algalapként is meg tudunk vásárolni. Ha nem szeretjük a japán konyhát, tészta formájában akkor is érdemes fogyasztani, hiszen kutatások igazolták, hogy képes csökkenteni a vasragbélrák kialakulásának kockázatát.
A bőrápolásban pedig hidratáló és gyulladáscsökkentő hatását aknázhatjuk ki, miközben remekül véd az UV-fény káros hatásai ellen is.
Hatóanyagai között kiemelkedő mennyiségben található meg benne a jód, a C-vitamin és a mangán, viszont sok benne a nátrium is.
Ez utóbbival számolni kell vesénk egészségének érdekében, valamint vérnyomáscsökkentő gyógyszerek szedése és pajzsmirigybetegség mellett nem szedhető!

A zöld alga, azaz a Chlorella

A magas vérnyomás, a cukor- és szívbetegség kiegészítő kezeléseként is jól működhet ez az alga, azonban a bőr állapotát is támogathatjuk általa. Igazán nagy szerepet azonban a szervezet méregtelenítésében játszhat, hiszen kiválló megoldás a felhalmozódott nehézfémek kiürítéséhez!
Jótékony egészségügyi hatásait kiemelkedő hatóanyagainak köszönhetjük: fehérje, eszenciális aminosavak, ásványi anyagok, rost, A- és B-vitamin, vas, cink, és Omega-3 zsírsav is elősegíti az édesvízi alga segítő útját. Viszont több zsírt is tartalmaz, mint pl. a spirulina, valamint mellékhatásai között fokozott bélgázképződés és hányinger is tapasztalható alkalmazása során.

Valójában nem is muszáj választanunk, natúrkozmetikumban a Nori, míg a másik kétféle alga előnyös és egymást kiegészítő hatását komplex algakészítmény fogyasztásával élvezhetjük - Miután konzultáltunk kezelőorvosunkkal! Vegetáriánus és vegán étrendet követők számára fontos tápanyag- és vitaminpótlási lehetőséget biztosítanak.

Forrás: www.vitalplan.com; www.futubatura.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...