2020.11.03. 14:06:01 9824 242

A hosszabb élet titka: 5 egyszerű tipp a fehérjedúsabb étrendért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha szakértők összeválogatnák azokat az ételtípusokat, amelyektől a legerősebb leszel és hosszabbíthatsz az életeden, mit tennél? Első lépésként olvass tovább! Szervezetünk üzemanyagának helyes összeállítása felnőttként a mi saját feladatunk. Ne halogassuk feljavítását a legjobb tudásunk szerint!

Sajt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sajt

Egészséges csontozat és izomzat? Fehérje nélkül nem lehetséges! A korunk előre haladtával étvágyunk egyre csökken, így az elfogyasztott tápanyagszint könnyen a szükséges szint alá eshet. A fiatalabb felnőttek számára 0,8g fehérje/testtömeg-kg, míg idősebbeknek már 1-1-,2 g fehérje/testtömeg-kg javasolt. Hogy a létfontosságú fehérjéből ne legyen hiány, érdemes átalakítanunk étrendünket a táplálkozáskutatók ajánlása szerint:

1. Szószok és fűszerek

A legismertebb fehérjeforrásaink a klasszikus recepteket követve unalmasak. A csirkemell vagy a csicseriborsó változatos fűszerezéssel és különböző mártásokkal elkészítve ízletesebb lesz, így gyakrabban el fogjuk fogyasztani ezeket az ételeket, azaz fehérjebevitelünk nő.

2. Sajtok és magvak

Üthetünk két legyet egy csapásra: Az alapételekhez hozzáadott összetevők önmagukban is lehetnek fehérjedúsak! A diók és a magvak érdekes textúrát adnak az ételeknek, rostokban és egészséges zsírokban gazdagok. A nehezebben rágható magvakon és dióféléken kívül az „erős” sajtok (pl. kéksajt) szintén jó választás. A sajt könnyen hozzáadható levesekhez, tésztákhoz, pürékhez és salátákhoz. A fehérje mellett nem hanyagolható el a kalcium és A-vitamin tartalmuk.

3. Tojás, főként reggelire

A népesség reggelije jellemzően alacsony fehérjetartalommal bír. A könnyen elkészíthető, tápláló tojásreggelire pedig az ínyencek sem fognak nemet mondani, ha a fantáziával fűszerezés tanácsát megfogadják!

4. „Egyszerűsítés”

Azaz minél kevésbé feldolgozott ételek! Ez azért is jó, mert lerövidíti az ételkészítés idejét: Ha az omega-3 zsírsavakkal teli hal lesz a menü, akkor választhatjuk a füstölt formákat, de az olajos halakat is érdemes lesz megszeretni. Az egyéb húsok sütési idejét pácolással tudjuk megkurtítani. A hüvelyeseket jó minőségű konzervből juttassuk a tányérra, ha nincs idő főzésre.

5. Nassolás okosan

Ha édességet kívánunk, válasszunk kevesebb cukrot tartalmazó, fehérjében gazdagabb tejdesszerteket vagy mogyoróvajat! Egy-egy marék a kedvenc magvunkból is kisegíthet minket két főétkezés között.

Forrás: https://www.inverse.com/mind-body/five-ways-to-increase-protein-intake-as-we-age

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...