2015.07.30. 12:00:00 9566 229

A grillszezon gyümölcsökkel a rácson az igazi!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Desszertnek, vagy a húsok kísérőjének is jó lehet a grillezett gyümölcs. Itthon valamiért nem igazán terjedt el ez a technika, pedig a sült gyümölcsnek igazán remek íze van. Ne hagyd ki ezeket a nyári finomságokat, melyek pillanatok alatt elkészülnek.

Grillezett barack - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grillezett barack

Őszibarack

Hagyd rajta a héját, majd vágd félbe és távolítsd el a magot. Grillezd mindkét oldalát 1-2 percig, majd tálald vanília fagyival. Isteni! Az őszibarackon kívül a szilva és a sárgabarack is kellemes lehet a grillen.

Alma

A sült alma az egyik legnagyszerűbb dolog, ami ezzel a gyümölccsel történhet, de csak a grillezés után. A füstösen édes és zamatos ízt semmi nem veri. Így is jól illik hozzá a fahéj, vágd karikákra a grillezéshez, magházzal együtt.

Körte

Ahogy a gyümölcscukor rásül erre a csodás gyümölcsre, az valami mennyei. A körtegrillezést ezért a vékony karamellrétegért érdemes kipróbálnod. Hasonlóan az almához, hagyd meg a magházat, és úgy szeleteld fel.

Ananász

Ó, az ananász karikáknál kevés fenségesebb gyümölcs van, ha pedig egy rövid ideig a grillen pirítod őket tényleg páratlan finomságot kapsz. Ajánljuk húsokhoz köretnek vagy desszertnek tejszínhabbal.

Banán

Ki ne ismerné a sült banánt? Nos, a grillezett társa sem megvetendő. Vágd hosszában félbe, és ne vedd ki a héjából. Tedd a grillre a vágott oldalával úgy 2-3 percre, és ezután húzd csak le a héját. Isteni banán split lesz belőle.

Sárgadinnye, cukordinnye

A grillezés még inkább előhozza a jellegzetes sárgadinnye aromát, így egy percig se hezitálj, hogy a grillrácsra helyezd-e. Ugyanolyan jó lesz sonkákhoz, mint a nyers változat, sőt!

Tipp

A gyümölcsöket akár saslikként is megsütheted, majd csokiba mártogathatjátok, illetve fagyi mellé is isteni. Ha köretként tálalnád a gyümölcsöt hús mellé, akkor kellemes lehet rukkolával és balzsamecettel.

Reméljük, meghoztuk a kedvet! Jó étvágyat!

Forrás: rodalesorganiclife.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...