2020.06.04. 13:29:31 9691 294

A futás boldogabbá, a tánc okosabbá tesz… és mindkettőtől fitt leszel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fittségen túl van még közös dolog a két mozgásforma között. Mégpedig az, hogy egyedül és csoportosan is kivitelezhető mindegyik. Az igaz, hogy társaságban a tánc sokkal szórakoztatóbb, de a jelenlegi helyzetben inkább szorítkozzunk magunkra Jótékony hatásai így is érvényesülnek majd.

Maratonfutás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Maratonfutás

Állítólag a világon kétféle ember él: aki táncol, és aki nem. Én szeretném azt hinni, hogy ez a mondás úgy állja meg a helyét igazán, hogy aki nyilvánosság előtt is táncol, és aki csak önmagának, mert a tánc iszonyatosan jót tesz testnek és léleknek. De mi a helyzet az aggyal?

A tánc és a memória

A fizikai igénybevétel közben a táncosnak figyelnie kell a következő lépéskombinációra is, és természetesen mindezt a zenével összhangban kell kiviteleznie. Nem csoda, ha mindössze 30 perc koreográfiát követő, vagy másként kötött tánc is képes a kognitív funkcióinkat jelentősen feljavítani.

A memória, a visszaemlékezési képesség és a gyorsabb válaszreakció mind olyan képességek, amelyek az élet számos területén hasznunkra válnak. Bővebben itt olvashatsz erről>>

A futás a szervezet drogja?

Elterjedt kifejezés a futók gyönyöre, amely azt az állapotot hivatott leírni, hogy a lelkes sportolók milyen emelkedett hangulatba kerülnek a sporttevékenység, legfőképpen a futás során, illetve után. Sokáig az endorfinok hatásának tudták be ezt a boldogságérzetet, mígnem felfedezték a „boldogság molekulát”.

Az emberi szervezetben lévő endokannabionid rendszer nem csak az eufórikus hatás miatt kapta a kannabiszra utaló nevét, hanem azért is, mert az endogén molekula döbbenetesen hasonló ahhoz. A kutatók úgy vélik, hogy a szervezet azzal hálálja meg az aktív testmozgással történő egészségmegőrzést, hogy jutalomból pszichológiai és fizikai előnyökhöz juttat minket. Azaz a futás során felszabaduló vegyület fájdalomcsillapító hatású és növeli a boldogságérzetünket, szinte ösztökélve minket arra, hogy elköteleződjünk a mozgás mellett.

Fél óra futás 30% emelkedést eredményez a vér kannabionid-szintjében, ami bőven elegendő arra, hogy lelkesebbnek, energikusabbnak érezzük magunkat. (Míg a füves cigi esetében túlterhelődhet a szervezet, addig a saját, belső termelésű kannabionidjaink egészséges szinten szabadulnak fel szervezetünkben!)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...