2015.07.09. 19:46:34 6328 259

A dinnye kopogtatásának művészete
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, aki szerint felesleges a kopogtatás, mégis rácsap kettőt-hármat, van, aki valóban különbségeket vél felfedezni a dinnyék között az említett tevékenység végzése közben, de a lényeg, hogy mindenki csinálja, ütögeti, paskolgatja a dinnyét. Van ennek értelme?

Görögdinnye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Görögdinnye

Azok számára, akik abszolút hallással rendelkeznek, bizonyára van. Állítólag a magasabb hangú dinnyék kevésbé édesek, míg a mélyebb, öblösebb hangot hallató gyümölcs már túlérett. Az ideális hang egyesek szerint olyan, mint két összeütött csizmaszár hangja: telt és kongó. Ahhoz, hogy megállapítsd melyik dinnye a legjobb, többnek a hangját érdemes összehasonlítani, és az alapján választani.

A többi, abszolút hallással nem rendelkező ember vagy a jó szerencsére bízza magát, vagy kipróbálja az alábbi módszereket.

A kopogtatáson kívül finom dinnyére utalhat, ha elszáradt már a szár, mivel ez azt jelzi, hogy az érés rendesen befejeződhetett. Ezenkívül az is biztató lehet a dinnye minőségét illetően, ha a dinnye nyomásra hasadás jellegű hangot ad (ehhez a két végpontot kell megnyomni).

A sárgadinnye esetében a szárnál kell szagmintát venni, és nem a héjnál. :)

További dinnye-praktikák

Forrás: hogyankell.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tesztett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...