2016.01.04. 16:36:48 8990 289

A 6 legjobb orvosság, ami számodra is könnyen elérhető!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Létezik 6 orvosság, amihez nem kell semmilyen recept, mégis többet segíthet, mint bármely tabletta. Feltéve, hogy következetesen és rendszeresen űzzük őket! Ismerd meg Te is egészséged 6 pillérét!

Aktív, boldog család - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aktív, boldog család

Friss levegő

Ez reméljük, hogy mindenkinek megadatik, kivéve persze a fővárosiak és az iparvárosokban lakók. Nekik csak azt tudjuk tanácsolni, hogy hétvégén mozduljanak ki lakhelyükről és menjenek vidékre, illetve a helyekbe. Budapestről csak egy köpésre van Visegrád vagy Zsámbék, illetve Dobogókő, de a budai hegyekben is nagyon jókat lehet kirándulni.

Sport

A rendszeres testmozgás előnyeit oly sokszor ecseteltük már, hogy szinte felesleges is megemlíteni. Szinte nincs olyan betegség, aminek ne tenne jót, illetve a megelőzésében ne segítene egy jól kiválasztott edzésforma. Természetesen, ha mozgásszervi problémánk van, akkor ügyeljünk arra, hogy ízületkímélő sportot válasszunk, mint például az úszás vagy a gerincjóga. De napi 30 perc tempós séta is több, mint a semmi és csodákat művel a vérkeringéssel!

Pihenés

A szervezetnek a regenerációra is szüksége van az egészséges működéshez, a folyamatos túlterheltség egyenes út a betegséghez, és ha ezt sem vesszük komolyan, hanem tovább dolgozunk – például egy jó kis influenzával – annak komoly következményei lehetnek. Ha fáradt vagy, pihenj és előzd meg a nagyobb bajt! Természetesen a pihenés is lehet aktív, ilyenkor töltsd a barátiddal, családtagjaiddal vagy szerelmeddel az időt, töltődjetek fel együtt, és menjetek el kirándulni. Így három legyet ütsz egy csapásra: friss levegőn vagy, mozogsz és feltöltöd a lemerült szervezeted energiával. Ha még a nap is süt és közben egészséges ételeket fogyasztasz, valamint elegendő vizet iszol - az felér egy igazi wellness kúrával a szervezetnek!

Víz

Természetesen nem nézegetni kell, vagy fürdeni benne, hanem meginni. A víz a legideálisabb folyadék a szervezet számára. Ezt tudja a legjobban hasznosítani a dehidratáltság leküzdéséhez, amely már kis mértékben is figyelemzavarhoz vezet, hosszú távon pedig számos egészségügyi problémát okozhat, vagy megnehezítheti a felépülést.

Napsütés

Sajnos télen mindannyian hiányoljuk a napot és ezt nem csak a hangulatunk, hanem a szervezetünk is megérzi. Nem véletlen ajánlják, hogy ilyenkor „mesterségesen” kell bevinnünk a D-vitamint. A tablettán kívül a lazac, a hering, a máj, a tojás és a tej. Fontos a kalcium és foszfor beépüléséhez a csontokba, így a csontritkulás megelőzésében kulcsszerepe van, de számos más betegség ellen is védelmet biztosít, és segít a megelőzésben.

Egészséges étrend

Az egészséges étrend mindenkinek más és más, és egyénenként eltérhet, ezért nincs egy olyan étrend vagy diéta, amit kivizsgálás nélkül egy az egyben mindenkinek ajánlani tudnánk. Gondoljunk csak az ételallergiásokra, intoleranciával küszködőkre, cukorbetegekre, szívbetegekre, gyerekekre és így tovább, vagy csak egyszerűen a nőkre és férfiak különböző tápanyagszükségletére... Sokszor a tapasztalat, bizonyos ételek kivonása majd visszahelyezése az étrendbe, illetve a megfigyelés segíthet kitapasztalni, hogy mely ételek okoznak problémát, és melyek ideálisak a számunkra. Kérhetjük persze szakember segítségét is egy személyre szabott étrend összeállításához, ehhez valószínűleg különböző vizsgálatokon is érdemes részt vennünk.

Írta: kábé

Forrás: webmd.com, health.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...