2015.06.16. 16:02:26 11914 332

8 nagyszerű lazítós tipp: húzd ki a dugót!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Fokozottan stresszes életet élünk, melyben nagyon kevés szerep jut a lazításnak, kikapcsolódásnak. Egyre nehezebb időt szakítani a hobbijainkra, és olyan, hogy csak úgy legyünk, bármilyen program vagy elfoglaltság nélkül szinte egyáltalán nincs, de néha tudatosan ki kell húzni a dugót... mielőtt lemerülsz.

Lazítás az irodában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lazítás az irodában

1. Sétálj egyet

Az egyik legjobb módja annak, hogy kiszabadulj a hétköznapok mókuskerekéből, ha sétálsz egyet egy közeli parkban. Fontos, hogy a zöldbe, fák, bokrok és fű közé menekülj, ahol esélyed van egy kicsit kapcsolódni a természettel és önmagaddal is. Sétálj itt legalább egy fél órát, vagy ülj le egy padra és csak lélegezz, ne csinálj semmit.

2. Menj el ebédelni

Biztosan van a munkahelyed közelében egy étterem, ahol menüt is készítenek. Néha ebédidőben menj el oda, de akár hétvégén is megteheted ezt. Miért kellene minden héten neked raboskodni a konyhában, ha van, ahol főznek helyetted, kiszolgálnak és el is mosogatnak. Ennyi kényeztetést megérdemelsz!

3. Egyél étcsokit!

Ha már az evésnél tartunk, egy jó fajta étcsokival kisimíthatod az idegeidet. Íme még 6 étel, ami elűzi a rossz kedvet.

4. Légy kedves másokkal

Néha jó csak úgy kedvesnek lenni, mosolyogni és egyszerűen adni. Egy mosolytól sokkal jobb lesz a kisugárzásod, amit mások is észre fognak venni. A jó dolgokat sokszorosan kapod majd vissza, meglátod! Akár önkéntes munkát is végezhetsz, az állatmenhelyeken például mindig örülnek a kutyasétáltatóknak. Ki tudja, lehet, hogy egy új barátra is rátalálsz.

5. Hagyj magadnak időt!

Amikor hazaérsz, a gyerekek kérdésekkel nyaggatnak, a lakás romokban hever, és bevásárolni is el kellene menni. Ahelyett, hogy hagynád, hogy mindez föléd tornyosuljon, állj meg egy pillanatra! Találj ki magadnak egy kis rituálét, ami könnyebbé teszi a munkából az otthoni dolgokra való átállást, akklimatizálódást! Öltözz át, kapcsold be a rádiót, igyál meg egy teát. És utána jöhetnek a gyerekek is. Te is nyugodtabban és türelmesebben fogsz hozzájuk állni.

6. Légy társasági ember

Bár sokszor begubóznánk ilyenkor, még is azt javasoljuk, hogy ne limitáld le az emberi kapcsolatok számát. Legyenek barátaid és találkozz velük, érezd a családod törődését is, ne fordulj el tőlük, és főleg ne hagyd, hogy a munka uralja az életed.

7. Vegyél mély lélegzetet

Amikor extrémnek tűnik a helyzet, és úgy érzed, hogy elszabadul körülötted a pokol, állj meg egy pillanatra. Vonulj félre egy csendesebb helyre, és vegyél 5 nagyon lassú és mély lélegzetet. Gondolj arra, hogy a stresszt és a problémákat kilélegzed, és a belégzésekből meríts erőt a nap folytatására. Utána lépésről lépésre haladj, egyszerre úgyis csak egy dologgal lehet foglalkozni. Állíts fel egy sorrendet!

  1. Mozogj!

Egy-két jóga pozíció is képes elcsitítani az elmét, és segíteni a koncentrálásban. De ha ez neked nem jön be, akkor ugrálj, táncolj, fuss egyet, vagy ölelgess meg valakit. :)

Forrás: today.com | Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...