2021.10.01. 12:09:33 7706 272

6 jel, ami magnézium hiányra utal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ingerültebb vagy a szokásosnál és még a fejed is gyakrabban fáj? Nos, nem kell, hogy krónikus magnéziumhiányban szenvedj, elég ha csak egy picit alacsonyabb a normálisnál, és máris gondokat okozhat.... De nem csak ez a jel utal bajra, ismerd meg az összes tünetét!

Fejfájás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fejfájás

Gyakori jelek, amelyek magnézium hiányra utalnak

A magnéziumhiány először étvágytalanság, hányinger, hányás, fáradtság és gyengeség formájában jelentkezhet. Később izomgörcsök, zsibbadás, krónikus szívritmus zavar vagy akár személyiség változás is követheti az előzőeket. A kalcium és a káliumszintet is lecsökkentheti, ha súlyos a hiány, de néhány kutató szerint már a folyamatos alacsony szint is problémákat idézhet elő. Egyszóval nem árt odafigyelnünk a jelekre, és pótolni a magnéziumot. Finom megoldás erre például az étcsokoládé vagy a diófélék. ;)

Az everydayhealth.com egészségügyi magazin szerint a következő 6 tünet általában magnéziumhiányra utal:

1. Gyakori fejfájás és migrén

Az Amerikai Migrén Alapítvány szerint a magnézium szerepet játszhat a neurotranszmitterek működésében, amelyek segítenek a fájdalom szabályozásában vagy blokkolásában.

2. Izomgörcs mozgás közben

Mivel a magnézium az izomfunkcióhoz szükséges elektrolit, ha kevesebb van a szervezetben, gyakran görcsölhetnek az izmok edzés során.

3. Nyugtalan láb szindróma vagy éjszakai izomgörcsök

A Cleveland Clinic szerint a magnézium segíthet az izmok ellazításában, ami csökkentheti a késztetést, hogy rángassuk vagy mozgassuk a lábat. Terhesség esetén is az izmok összehúzódását akadályozza meg, így a szülés korai beindulásának a kockázatát csökkentheti.

4. Szorongás vagy depresszió

Bizonyos neurotranszmitterek (ingerületátvivő anyagok, melyek sejttől sejtig juttatják az “üzeneteket”) magnéziumot igényelnek a megfelelő működéshez. A legtöbb neurotranszmitter az idegrendszerben van és ott is fejti ki a hatását, de ha a magnéziumhiány miatt a sejtek nem tudnak egymással megfelelően kommunikálni, akkor az megnövelheti a szorongás és a depresszió kialakulásának a kockázatát.

5. Székrekedés

A bélrendszer is tulajdonképpen izmokból áll, és ezt a rendszert is támogatja a magnézium, mégpedig úgy, hogy segíti a vastagbél falának izomműködését, ezáltal a székrekedés esélyét is csökkentheti.

6. Fáradtság

A magnézium szerepet játszik az adenozin -trifoszfát szintézisében, amely a sejtek energiaellátásának egyik kulcsfontosságú anyaga. Ha ez nem zavartalan, akkor fáradtság léphet fel.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...