2020.01.15. 11:59:05 8299 253

5 trend, amivel egyszerűen kicsinosíthatod a lakásodat 2020-ban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Végre olyan trendek hódítanak a lakberendezésben, amelyek sokáig velünk maradhatnak, mert amellett, hogy nagyon divatosnak számítanak manapság, örök klasszikusnak is beillenek. Ha pedig a saját ízlésednek is megfelelnek, akkor valóban nem nyúlhatsz mellé, és seperc alatt stílusossá varázsolhatod a lakásod vagy a házad.

Tengerészkék trend - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tengerészkék trend

2020 egyszerre modern és klasszikus lesz, ami az otthonunkat illeti. Egy új évtized, új trendekért is kiált! Az újdonság azonban nem muszáj, hogy szélsőséges legyen, és most éppen ez a helyzet. Azok is megtalálják a kedvenc dekor tippjüket, akik nem szeretnek túlságosan elrugaszkodni a megszokottól! A goodhousekepping.com lakberendezési szakértőjének összeállításából választottuk ki a PROAKTIVdirekt magazin kedvenceit.

1. A szívem tengerész!

A 2020-as stílus előrejelzések közül a szívem csücske a tengerészkék-trend. Mióta tudjuk, hogy az év pantone-színe a klasszikus kék szín, azaz a tengerészkék, azóta abban is biztosak vagyunk, hogy csillió terméket - kiegészítőket, bútorokat és természetesen festéket](https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/2020-ban-kifested-a-lakast-ezek-lesznek-az-ev-szinei ) - lehet majd megvásárolni a lakberendezési boltokban. Az a jó, hogy ez a szín igazán jól kombinálható. Ha ránk hallgatsz, akkor a lakástextilek színe ez lesz az otthonodban. Egy tengerészkék sötétítő, asztali futó, díszpárna, pléd vagy szőnyeg egész biztosan jó választás, és hosszú távon is otthonod éke lehet.

A lakberendezők szerint most ez az új fekete! Ráadásul mennyivel szebb, mint a sötét és komor társa.

2. Romantikusok, ne szégyenlősködjetek!

Virágos tapétaVirágos tapéta

A virágos tapéta divat volt régen, és divatos most is. Maximum a színösszeállítás lett más. 2020-ban hódít a virágminta a falakon, és ha csak egy falra választasz egy csodaszép tapétát, nagy, pasztellszínű virágokkal, akkor gyakorlatilag nem kockáztatsz semmit. A nappaliban és a hálószobában is ott a helye, de a tini lányod sem fog tiltakozni, ha ezt a stílust javaslod neki a szoba felújításához. Amellett, hogy teret enged a romantikus éned kibontakozásához, kellőképpen klasszikus is, így sokáig a falakon maradhat.

3. Továbbra is itt a vintage!

Vintage dekorVintage dekor

A harmadik kedvencünk a vintage részletekre építő trend. Nem kell, hogy az egész ház vintage legyen, sőt, még csak túlsúlyban sem kell lenniük az ilyen jellegű bútordaraboknak vagy dekorelemeknek, ahhoz, hogy ez az irányzat érvényesüljön az otthonodban. Elég, ha egy-egy részlettel operálsz, ha tetszik a vintage stílus. Például vintage székek az asztal körül, vintage vázák, dobozok - talán ez utóbbiakkal a legkönnyebben beszerezhető dolgok. Ha ránk hallgatsz, akkor az ilyen jellegű dekor kiegészítőket szerzed be vintage stílusban a polcaidra.

4. Pihe-puha textíliák

Puha textilekPuha textilek
A kicsit tökéletlen, ám nagyon puha bőrfelületek, a pihe-puha plédek és takarók, a báránybőr is divatos lesz az új évtized hajnalán. A báránybőrt dobd rá a pamlagra vagy teríts le vele egy fotelt, ha kanapét vásárolnál, látogass el egy használt bútorboltba, és jó eséllyel találsz ott vajpuha bőrből készült darabokat. A kedvenc, puha és meleg takaród pedig tartsd a kanapé karfáján. Ez természetesen lehet akár tengerészkék is. ;)

5. Élénk konyha

Színes konyhaSzínes konyha
A hófehér konyhabútorok után jön a színkavalkád! Ha valahol színesíteni szeretnénk az otthonunkat, akkor azt kezdjük a konyhában. Ha minimális felújításra szorul a konyhád, és szívesen alkalmaznád ezt a stílust, adunk egy tippet: nem kell a teljes konyhabútort kicserélni, elég az ajtókat - sőt, egy-egy ajtót is elegendő - ugyanis ez a trend a színkiemelésről szól. Egy élénk színű konyhasziget vagy egy-két elem - sárga, piros, tengerészkék, zöld színek valamelyikében, attól függően, hogy mi illik a konyhád többi részéhez - már eléri a kívánt hatást.

További trendekről olvashatsz forrásunk, a goodhousekepping.com oldalán.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.