2015.05.29. 19:38:28 8989 343

5 titkos házi praktika szódabikarbónával
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindenkinek van legalább egy házi praktikája, ahol a titkos összetevő a szódabikarbóna. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen valóban egy nagyon sok oldalú "csodaszerről" van szó. Íme még 5 felhasználási mód, amit hozzáadhatsz a házi praktikáid listájához.

Szódabikarbóna - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szódabikarbóna

1. Segít a vöröshagyma megpirításában

A pirított vöröshagyma nagyon finom, csak egy kicsit sokáig tart elkészíteni, és ha nem figyelsz oda rá, a végén még meg is éghet. Egy kis szódabikarbóna hozzáadásával hamarabb megtörténik a karamellizáció.

2. Segít szagtalanítani a kezed

A hagymától és a fokhagymától sokáig szagos maradhat a kezed. Egy evőkanál szódabikarbónával azonban hamar megszabadulhatsz a kellemetlen szagtól. Egy kis folyékony szappannal is vegyítheted, dörzsöld át vele a kezed, majd öblítsd le, és a szag elillan.

3. Segít, hogy a sütemény omlósabb legyen

Akárcsak a sütőportól a szódabikarbónától is megemelkedik a sütemény, például a mézeskalács is puhább és omlósabb lesz.

4. Segít a grillrács tisztán tartásában

Jó esetben a grillrács egész nyáron használatban van (éljenek a friss grill kolbászok és a kerti partik!), aztán a szezon végére már rá sem ismerünk. Dörzsöld át a grillrácsot vízből és szódabikarbónából készült sűrű pasztával egy kefe segítségével, majd öblítsd le!

5. Segít a főtt tojás könnyebb megpucolásában

Tegyél a tojás főzővízébe fél teáskanálnyi szódabikarbónát és sokkal egyszerűbb lesz megpucolni. Vigyázz, mert egy kicsit kénesebb lehet a szaga és az íze is a tojásnak.

További szódabikarbónás házi praktikák - Cikkajánló:

Zsíros sütők ellenszere>>

Színfogó házilag>>

Odakozmált az étel? Így mentsd meg az edényt>>

Tippek szagos lefolyó ellen>>

Hogyan takarítsd ki a mikrót?>>

Forrás: tastingtable.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tesztett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...