2019.06.05. 08:35:37 11432 272

5 rossz takarítási szokás, amellyel jobb leszámolni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A házimunka nem tartozik a nők kedvenc elfoglaltságai közé. Persze, sokkal szórakoztatóbb kirándulni menni a barátokkal vagy a kanapén megnézni a kedvenc sorozatunkat, de van olyan tennivaló, amit nem szabad elhanyagolnunk, mert az az otthonunk állapotának rovására mehet.

Takarítás, fertőtlenítés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Takarítás, fertőtlenítés

Vannak olyan rossz takarítási vagy problémakezelési szokások, amelyeket jobb megszakítani, mivel értékromboló hatásuk lehet. Az olykor extrém javítási költségeket ki ne kerülné el inkább?

Elfeledett helyek és tárgyak

Tegye fel a kezét, aki valaha letakarította a ruhaszárítót! Van még pár mostohagyerek az otthonunkban: a bútor alsó része, az ablakok és képkeretek teteje, de még a szobanövényeink levelei is ilyenek! Nem árt odafigyelni ezekre, ha tökéletes tisztaságot szeretnénk.

Elhanyagolt szűrők és szellőzőnyílások

Vajon melyik lehet a költséghatékonyabb megoldás: időnként kitisztítani vagy lecserélni a szűrőbetéteket vagy a meghibásodott rendszert javíttatni? Érdemes havonta kiporszívózni a levegőszűrőket, ezáltal javítani a levegőnk minőségén.

Csöpögő csapok, duguló csövek

Csak kicsit szivárog? Néha-néha nem folyik le? Az „oda se neki” hozzáállás nem vezet jóra. Ugyanis az eltömődött csövek túlcsordulhatnak, a csöpögő csapok és illesztések környékén pedig a penész ütheti fel a fejét. Figyeljünk a lefolyók napi tisztítására: a konyhai maradékok vagy a haj inkább a szemetesbe kerüljön. Még akkor is, ha undorító hozzá nyúlni.

Nem megfelelő tisztítószerek használata

A durva vegyszerek károsíthatják a velük tisztított dolgok felületét. Szigorúan tartsuk be a gyártói előírásokat, ha nem szeretnénk felmart padlót vagy elszíneződött csaptelepet látni.

Házimunka félbehagyása

Mielőtt belekezdünk valamibe, gondoljuk át, hogy az adott folyamat milyen lépésekből áll és kb. mennyi időt vesz majd időbe. Ha nem biztos, hogy be tudjuk fejezni, halasszuk máskorra. Pl. a szőnyegből ki nem mosott szappanmaradványok csak még több szennyeződést fognak vonzani.

Forrás: thespruce.com/bad-cleaning-habits-4586427

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Áfonyás-kókuszos süti, mert itt a nyár!

Az áfonya a nyár egyik legnépszerűbb gyümölcse, amely frissítő ízével és élénk színével varázsolja el az ízlelőbimbókat. Az áfonyából készült sütemények különleges helyet foglalnak el a sütés szerelmeseinek szívében. Ezek a sütemények nemcsak finomak, hanem a nyár hangulatát is magukkal hozzák minden egyes falatban.

Távhűtéssel, akusztikus tűzoltó készülékkel, hőszabályozó ruházattal a klímaválság ellen

A legélhetőbb városok listáján legtöbb alkalommal dobogós helyhez jutó Bécs, legutóbb a dinamikusan fejlődő távhűtő központjával hívta fel magára a figyelmet. A Wien Energie eddig magáénak tudhatja a legnagyobb és legerősebb távhűtésre specializált központot, mely a bécsi főpályaudvaron helyezkedik el. Vajon milyen, az ehhez hasonló technológiai vívmányok segíthetnek bennünket abban, hogy elviselhetőbbé tehessük a mostani, és várhatóan a jövőbeli forróságot?

A magánélet már csak illúzió lehet digitalizált világunkban?

Az emberek többsége érdekelt abban a kérdésben, hogy a magánélet mennyire bizonyulhat sérthetetlennek, illetve milyen mértékben akadályozható meg annak bekövetkezte, hogy mások illetéktelenül hozzáférjenek az online megosztott információkhoz. Legyen szó rendszeres internethasználatról, a közösségi médiabeli aktivitásról, az online vásárlásokról vagy éppen a banki ügyletekről, az adatvédelem megkerülhetetlenül képbe lép.