2022.05.27. 17:34:34 8837 283

5 rossz szokás, amit felülírhatsz valami jóval
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha állandóan hasonlítgatod magad másokhoz, sokszor vásárolgatsz, hogy jobb kedved legyen, vagy túlgondolod a dolgokat, esetleg állandóan a telefonodat nézegeted, akkor ez a cikk bizony neked szól. Azt is megtudhatod, hogy mivel töltsd ki az űrt, ami a rossz szokások elhagyása után keletkezik.

Mobilozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mobilozás

Ezeket a rossz berögződéseket egy kis tudatos jelenléttel, odafigyeléssel könnyedén magad mögött tudhatod, és egy jobb, egészségesebb vagy éppen hasznos szokással helyettesítheted is őket.

A telefon ellenőrizgetése

Na, írt már valaki? És most? És most? Facebookon mi történt? Oh, még mindig semmi új. Na, és most? Ismerős mini életkép? Itt az ideje, hogy leszámolj ezzel az időrabló szokással egyszer és mindenkorra. Nem kell, hogy állandóan elérhető légy, és nem kell mindenről azonnal értesülni. :) Legalábbis olyan óriási nagy katasztrófa biztosan nem várható, a napi feladatokban viszont egészen biztos, hogy hátráltat. Legyen szó munkáról vagy akár pihenésről, hiszen a “telefonozás” egyáltalán nem pihentető időtöltés, nem feltölt, hanem leszív, és rontja a koncentrációs képességet. A közösségi háló túlzott használatát depresszió és fokozott idegesség megjelenéséhez kötik a pszichológusok.

Ha úgy gondolod, hogy ez rád is jellemző, inkább iktass be másfajta szüneteket. Például egy tea vagy egy kávé szünetet, esetleg egy rövid meditációt is kipróbálhatsz, ami segít a tudatos jelenlétben.

Hobbi vásárlás

Ha nincs szükséged semmire, hanem csak úgy vásárolgatnál, hogy egy kis örömben legyen részed, vedd észre, és keress gyorsan valami más, hasznosabb és kevésbé pazarló örömforrást. Ha gyors boldogság “kapszulát” akarsz, ki fogsz ábrándulni, hiszen a vásárlás nem okoz tartós örömöt. Egy szuper kaland a barátokkal, a családdal eltöltött minőségi idő sokkal inkább képes arra, hogy valós boldogsággal töltse meg a lelked.

Túlgondolás

Agyalós típus vagy? Nem feltétlenül éri meg sok időt száni olyan dolgokra, amelyeket úgysem tudsz kontrollálni. Helyette inkább fordítsd a figyelmed arra, ami felett van hatalmad... Ha mégsem megy, hogy ki kapcsold a “mi miért úgy történt ahogy”-programot, akkor inkább tereld el a figyelmed valamivel, például egy jó mozival.

Csak te vagy képes megcsinálni egy bizonyos feladatot jól

Ó, a perfekcionizmus, a szorgalmas emberek átka, és a lusta emberek áldása - mármint mások perfekcionizmusa. Mi tehetsz ellene? Akkor is oszd szét a feladatokat, ha úgy tűnik, hogy nem érdemes (ha te gyorsabban/jobban/szebben megcsinálnád, akkor is!). Ha nem így teszel, akkor minden feladat és felelősség a te válladat fogja továbbra is nyomni.

Otthon is érdemes hagyni a gyerekeket vagy a férjet egy kicsit “szerencsétlenkedni” a házi munkával, és nem kritizálni, hogyan teregetnek vagy pakolnak be a mosogatógépbe... :)

Csalódni emberekben

Néha annyira el vagyunk foglalva azzal, hogy ki az aki, cserben hagyott minket, hogy nem vesszük észre azt, aki viszont mellettünk van. Tehát ahelyett, hogy eltűnt barátok után sírnánk, örüljünk az újaknak, és azoknak is természetesen, akik a hosszú évek alatt, a nehézségek ellenére végig velünk voltak. Legyünk hálásak értük!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?