2019.10.16. 17:17:48 18733 244

5 különleges sport, amit legalább egyszer ki kellene próbálni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Próbáltad már a sakkbokszot, a versenyszerű favágást vagy a slamball játékot? Ha még nem, érdemes utánanézni, mit várhatsz ezektől az érdekes, olykor furcsának tűnő sportágaktól.

Különleges sportok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Különleges sportok

Amennyiben új kihívásra vágysz, vagy éppenséggel egy átlagon felüli hobbira szeretnél szert tenni, itt van pár szuper ötlet, amelyekkel garantáltan felturbózhatod a szürke hétköznapokat. Összeszedtünk pár extrém sportágat, amelyek ugyanúgy fejlesztő és jótékony hatású testmozgásból állnak, csak egy kissé eltérnek a megszokottól. Ha szereted az egyedi és különleges dolgokat, akkor biztosan tetszeni fog valamelyik opció az alábbiak közül. Sőt, ezeket a sportokat nem csak monoton szerű módon lehet űzni, hanem a furcsaságuk miatt még élvezni is lehet őket. Így tehát amennyiben szimpatikus valamelyik sportág, mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen nem csak az egészséges életmódért teszel, hanem valóban vidám perceket szerezhetsz magadnak és a barátaidnak.

Favágó Világbajnokság

Állítólag a wisconsini Favágó Világbajnokság hihetetlen keménynek ígérkezik, amely résztvevői – legyen nő vagy férfi az illető – hatalmas és rendkívül férfias megmérettetésnek néznek elébe. Természetesen többféle feladattal kell szembe nézniük a versenyzőknek: például faaprítással, fűrészeléssel, némi famászással, és természetesen a szó szoros értelembe vett favágással. Ugyan nem szerepel a versenyszabályzatban, de mégiscsak nehezen elképzelhető, hogy kockás flanelingen kívül bármi mást viseljenek az erős favágó sportolók. Valaki hallott már erről, hogy sportot űznek a favágásból?! Nem semmi ötlet!

Slamball

A Slamball irányzatot a tradicionális értelembe vett kosárlabda inspirálta, amely egyre nagyobb trendnek és népszerűségnek örvend. A hagyományos kosárlabda és a slamball között az a jelentős különbség, hogy az utóbbi trambulinokat is engedélyez úgymond játék eszközként, így gyakorlatilag a levegőben való röpködésről van szó. Hatalmas és sok ugrást hajtanak végre a levegőben a játékosok, amely elképesztően látványossá teszi a meccset a nézők számára. Kerestük, hogy megtalálható-e már a sportág a külföldi fogadási oldalak valamelyikén, de még nem.

Játék lovaglás

Finnországban találták ki és ott is kezdődött az egész „játék lovaglás”. Immár nagy népszerűségnek számít ez a kívülről kissé vicces és furcsa sportág. A versenyzők azonban még az irónia jelét sem mutatják, miközben nagy erőfeszítések árán egy játék lóval a kezükben ugrálják át a különböző akadályokat. Mindezt egy hagyományos tornateremben űzik a „játék lovaglás” iránt elkötelezett sportolók, ahol fokozott hangulat és hatalmas ováció jellemezi a légkört.

Sakkboksz

Másképpen például a „gondolkodó ember” küzdősportjának is nevezhetnénk. Nem meglepő, ha akár még a második hallásra is furcsának és idegennek tűnik, azonban ez tényleg extrém sportnak számít. Ez a versenyforma beiktatja a szellemi és a fizikai aktivitást egyaránt. Iepe Rubingh találta fel ezt a sportágat, akit érdekes módon egy holland képregény ihletett meg. Egy mérkőzés hat kör sakkból, és 5 kör bokszból áll, amelyek felváltva cserélik egymást. Nem könnyű mérkőzésekről van szó, hiszen a sakk menetei 4, míg a bokszé 3 percesek. A menetek között pedig 1 perce van arra a játékosoknak, hogy fel és levegyék a kesztyűt.

Kviddics

Eredetileg ez egy fiktív sportág, amely J. K. Rowling Harry Potter sorozatában szerepel. A leglelkesebb rajongók azonban sikeresen meg is valósították, így vannak akik a valóságban is játsszák ezt az érdekes játékot. Természetesen a lehetőségekhez mérten alakították ki a magassági szabályokat. Te mennyire tudod elképzelni magad ebben a játékban?

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.