2019.10.16. 17:17:48 18442 244

5 különleges sport, amit legalább egyszer ki kellene próbálni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Próbáltad már a sakkbokszot, a versenyszerű favágást vagy a slamball játékot? Ha még nem, érdemes utánanézni, mit várhatsz ezektől az érdekes, olykor furcsának tűnő sportágaktól.

Különleges sportok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Különleges sportok

Amennyiben új kihívásra vágysz, vagy éppenséggel egy átlagon felüli hobbira szeretnél szert tenni, itt van pár szuper ötlet, amelyekkel garantáltan felturbózhatod a szürke hétköznapokat. Összeszedtünk pár extrém sportágat, amelyek ugyanúgy fejlesztő és jótékony hatású testmozgásból állnak, csak egy kissé eltérnek a megszokottól. Ha szereted az egyedi és különleges dolgokat, akkor biztosan tetszeni fog valamelyik opció az alábbiak közül. Sőt, ezeket a sportokat nem csak monoton szerű módon lehet űzni, hanem a furcsaságuk miatt még élvezni is lehet őket. Így tehát amennyiben szimpatikus valamelyik sportág, mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen nem csak az egészséges életmódért teszel, hanem valóban vidám perceket szerezhetsz magadnak és a barátaidnak.

Favágó Világbajnokság

Állítólag a wisconsini Favágó Világbajnokság hihetetlen keménynek ígérkezik, amely résztvevői – legyen nő vagy férfi az illető – hatalmas és rendkívül férfias megmérettetésnek néznek elébe. Természetesen többféle feladattal kell szembe nézniük a versenyzőknek: például faaprítással, fűrészeléssel, némi famászással, és természetesen a szó szoros értelembe vett favágással. Ugyan nem szerepel a versenyszabályzatban, de mégiscsak nehezen elképzelhető, hogy kockás flanelingen kívül bármi mást viseljenek az erős favágó sportolók. Valaki hallott már erről, hogy sportot űznek a favágásból?! Nem semmi ötlet!

Slamball

A Slamball irányzatot a tradicionális értelembe vett kosárlabda inspirálta, amely egyre nagyobb trendnek és népszerűségnek örvend. A hagyományos kosárlabda és a slamball között az a jelentős különbség, hogy az utóbbi trambulinokat is engedélyez úgymond játék eszközként, így gyakorlatilag a levegőben való röpködésről van szó. Hatalmas és sok ugrást hajtanak végre a levegőben a játékosok, amely elképesztően látványossá teszi a meccset a nézők számára. Kerestük, hogy megtalálható-e már a sportág a külföldi fogadási oldalak valamelyikén, de még nem.

Játék lovaglás

Finnországban találták ki és ott is kezdődött az egész „játék lovaglás”. Immár nagy népszerűségnek számít ez a kívülről kissé vicces és furcsa sportág. A versenyzők azonban még az irónia jelét sem mutatják, miközben nagy erőfeszítések árán egy játék lóval a kezükben ugrálják át a különböző akadályokat. Mindezt egy hagyományos tornateremben űzik a „játék lovaglás” iránt elkötelezett sportolók, ahol fokozott hangulat és hatalmas ováció jellemezi a légkört.

Sakkboksz

Másképpen például a „gondolkodó ember” küzdősportjának is nevezhetnénk. Nem meglepő, ha akár még a második hallásra is furcsának és idegennek tűnik, azonban ez tényleg extrém sportnak számít. Ez a versenyforma beiktatja a szellemi és a fizikai aktivitást egyaránt. Iepe Rubingh találta fel ezt a sportágat, akit érdekes módon egy holland képregény ihletett meg. Egy mérkőzés hat kör sakkból, és 5 kör bokszból áll, amelyek felváltva cserélik egymást. Nem könnyű mérkőzésekről van szó, hiszen a sakk menetei 4, míg a bokszé 3 percesek. A menetek között pedig 1 perce van arra a játékosoknak, hogy fel és levegyék a kesztyűt.

Kviddics

Eredetileg ez egy fiktív sportág, amely J. K. Rowling Harry Potter sorozatában szerepel. A leglelkesebb rajongók azonban sikeresen meg is valósították, így vannak akik a valóságban is játsszák ezt az érdekes játékot. Természetesen a lehetőségekhez mérten alakították ki a magassági szabályokat. Te mennyire tudod elképzelni magad ebben a játékban?

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...