2021.05.31. 09:32:03 8577 253

5 jótanács- hogyan kell felkészülni a nyárra 60 felett
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az időjárás ugyan még nagyon vicces kedvében van, inkább hajaz egy kora novemberire, mint egy nyár előttire, de ez nem jelenti azt, hogy semmit sem kell tennünk a nyár fogadásáig. A fiatalok már az utolsó téli hetekben lázasan készülnek a bikiniszezonra. Jobbnál jobb tippeket kapunk arra, hogyan legyünk bombázók a strandon néhány hét alatt. Őszintén bevallom, a lelkesedésem nekem is folyton határtalan, de eddig még sosem jött össze az, hogy tényleg bombázóként virítsak már júniusban, az első strandolós napokon.

Jön a nyár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Jön a nyár

No mindegy, ez az én gondom. Valahogy mindig más, fontosabb teendőm akadt annál, semhogy a mindennapjaimat egy edzőteremben töltsem a súlyzók között. Pláne most, amikor még edzőterembe sem juthattam el a karantén miatt. Nem igazán bírtam rávenni magamat a rendszeres gyúrásra. De nem csüggedek. A kerti és házi munka adta mozgási lehetőség, az immár majdnem egy éve teljes liszt és laktózmentes étrend azért megtette a hatását. Sikerült megszabadulnom néhány kilótól, és sokkal jobban érzem magamat. Remélem előbb vagy utóbb a csokoládéra is főellenségként fogok tekinteni, de ez, bevallom, eddig még nem igazán jött össze.

Mi a helyzet az idősebb korosztállyal? Hogyan készülhetnek fel a nyárra úgy, hogy valóban jól érezzék magukat a bőrükben és minden probléma nélkül élvezhessék a meleget, és a vírusveszély visszaszorításának lehetőségeit? Lássuk az idei tippeket és feladatokat!

Védettségi igazolvány

A nyár adta lehetőségek kihasználásának legfontosabb kelléke idén bizony a védettségi igazolvány lett. Az idősebb korosztály nagy része már mindkét oltást megkapta és rendelkezik vele. Aki még nem, az tényleg gondoskodjon arról, hogy biztonságban érezhesse magát. Az igazolvány birtokában már élvezhetjük is a nyári programokat. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem kell már vigyázni, de kicsit lazábban mozoghatunk.

Belső ápolás vitaminokkal

Ahhoz, hogy élvezhessük a nyaralást nagyon fontos, hogy a szervezetünk megfelelően fel legyen készítve. Nem csak télen fontos a vitamindús táplálkozás. Tavasszal érdemes minden lehetőséget kiaknázni, hogy feltöltsük magunkat energiával. Így szinte biztos, hogy nem fog ágynak dönteni semmiféle váratlan nyavalya, ami keresztezi a nyári terveinket.

Mozgás és folyadék pótlása

Érdemes lassan és fokozatosan edzeni a testünket, nagyon figyelve arra, hogy megfelelő folyadékmennyiséget is vigyünk a szervezetünkbe. A kellemesebb idő beköszöntével nagyobb sétákat tehetünk, lehetőleg zöld környezetben, egy kis lépcsőzést is beiktatva. Kisebb erdei túrákon vehetünk részt. Így jobban felkészülünk a kánikula támadására. A szervezet strapabíróbb lesz, és könnyebben viseli majd az extra terhelést.

Védje, táplálja a bőrét és a hajszálait is

A tél végére a bőr fokozottan érzékeny lesz a nap sugaraira, kivilágosodik. Hirtelen nap hatására könnyek pirul, leéghet. Szárazabb, vékonyabb, érzékenyebb lesz. Érdemes a korunknak és bőrtípusunknak megfelelő bőrtápláló krémekkel készülni erre. Megfelelően táplált és hidratál bőrünk kevésbé lesz érzékeny, de érdemes odafigyelni arra is, hogy magas UV- védelmű naptejet használjunk, ha erősebb lesz a napsugárzás. Ugyanez vonatkozik a hajunkra is. Tápláló hajpakolásokkal megelőzhetjük a haj kiszáradását és töredezését az erős napfény hatására.

Tervezzen kellemes programokat előre

Miután a testünket és lelkünket is megfelelően felkészítettük, érdemes az ilyen, még hűvös és esős tavaszi napokat egy kis álmodozással és tervezgetéssel tölteni. Ha elkezdünk gondolkodni azon, mivel szeretnénk tölteni a nyarat, a szabadidőnket, azzal máris szebbé varázsoljuk a napunkat. Még el sem kezdtük a szezont, a lelkesedésünk betölti a szívünket jó érzésekkel és plusz energiával. Amint megvan a terv, elgondolkodhatunk azon, kikkel is szeretnénk ezt az időt eltölteni. Család? Barátnők? A párunk? Gyorsan kérdezzük meg, ki mikor ér rá és beszéljük meg előre, ha együtt szeretnénk nyaralni, nehogy más programot szervezzen az, akivel mi igazán jól éreznénk magunkat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!