2018.04.17. 13:53:12 12387 391

5 igazán lélekemelő hely a Földön, amit egyszer mindenkinek látnia kellene!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akár a természet csodái, akár elődeink hihetetlen alkotásai, illetve hiedelmei nyűgözzenek is le, ezerféle olyan helyet találhatsz gyönyörű bolygónkon, ahol közel érezheted magad a világmindenséghez. Azonban léteznek olyan helyek, amik rendkívül pozitív energiával írnak. Ezeket a különleges energiákat már évszázadok, netán évezredek óta ismeri és tiszteli az emberiség.

Húsvét-szigetek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Húsvét-szigetek

A Húsvét-sziget és kőszobrai

A csendes-óceáni térségben fekvő sziget sokak számára ismert lehet a Moai szobrokról, amiket zömében 1250 és 1500 között faragtak ki a helyiek elődei, többnyire a Rano Rarakuból bányászott vulkáni tufából. A szobrok jellegzetessége, hogy leginkább csak a fej van (részletesen) kifaragva. Sokak spirituális vonatkozásuk miatt keresik fel a polinéziai szigetet, ám vannak, akik úgy látják, hogy a szellemek és ősök iránti megszállottság miatt a természeti környezetnek kellett megfizetnie. Szó, ami szó, a szobrok igazán impozáns látványt nyújtanak.

Varanasi, szent város a legszentebb folyó partján

A Gangesz az indiaiak számára olyannyira szent folyó, hogy ugyanolyan jogokat igyekszenek biztosítani neki, mint egy embernek. Varanasi pedig olyan szent szellemi átkelőhelynek számít, amely lehetővé teszi az emberek számára megérezni az isteni jelenlétet. Amennyiben érdekelnek más kultúrák szokásai, ide látogatva megláthatod a hinduk áhítatát, részese lehetsz a megtisztulásnak a rituális fürdőzés alkalmával, de vedd figyelembe, hogy a folyópart rituális hamvasztás helyszíne is.

A tibeti Kailash-hegy

A hegyről, aminek neve azt jelenti, hogy „az örök hó drága ékszere”, számos különös legenda és megdöbbentő rejtély kering, amiket leginkább a helyszínre érve lehetne megfejteni és átérezni. Nemcsak hinduk és buddhisták zarándokolnak el a hegyhez, hogy azt megkerülve megtalálják a jó karmát. Amennyiben érdekelnek az emberek világától távol eső helyek, keresd fel a piramis formájú szent hegyet, amit egész évben hó borít.

Ősi rejtély Avebury falvában

Bizonyára ismered Stonehenge kőköreit, de Avebury már jóval kevésbé híres helyszíne a neolitikus rituáléknak. Azonban nem kevésbé misztikus, és itt be is léphetsz a szakrális építmény közepébe! Az újkőkorszaki emlékmű sarsen homokkövei egy mesterséges dombon és a körül helyezkednek el. A kőkör a világörökség része. Érdekesség, hogy a helyet a pogányság számos ága spirituális központnak tekinti.

A csodás Lourdes

A legenda szerint a Szűzanya 1858-ban e kis francia városkában megjelent egy 14 éves lánynak. Azóta hívők tömegei látogatnak el ide. A szentély kápolnákat és templomokat foglal magába azon a barlangon kívül, ahol a jelenés megtörtént. Nem mehetünk el szó nélkül a gyógyító vizek mellett sem, amelyek hivatalosan 69 esetben tettek már csodát. Amennyiben nem igazán vagy vallásos, akkor is érdemes ellátogatni e bájos környékre.

Forrás: independent.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...