2015.12.21. 13:52:17 10313 217

5 gyakori ok, amiért boldogtalan lehet egy férj!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha boldogtalan a férj, akkor valószínűleg boldogtalan a feleség is (és fordítva). Ha boldogtalanok a házastársak, akkor egészen biztos, hogy a gyerekeknek sincs felhőtlen gyerekkora. Nem állítjuk, hogy ez lenne a kulcs vagy az egyetlen megoldás, de az biztos, hogy megéri egy pillanatra szemléletet váltani, és megnézni, mitől lehetnek boldogtalanok a férjek.

Boldogtalan férj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldogtalan férj

1. A tennivalók listája az első

Tegyed a szívedre a kezed, és mondd úgy, hogy Te nem estél még abba a hibába, hogy a tennivalók listájával köszöntötted a férjed, amikor hazaért a munkából? Még ha nem is írtál róla szó szerint egy listát, de az biztos, hogy a „mi kell a boltból”, „le kell vinni a szemetet”, „el kell takarítani az udvarról a leveleket” és az egyéb éppen aktuálisan felmerülő, megoldandó feladat elhangzott már a szádból, ráadásul éppen abban a pillanatban, amikor benyitott az ajtón az „Urad”.

Ez aztán a lelkesítő köszöntő, igaz? Nos, ehelyett a legtöbb férjnek jól esne, ha egy kis örömöt mutatnál, amikor hazaesik a munkából, és szüksége lehet némi kikapcsolódásra, feltöltődésre is, mielőtt nekidurálja magát az otthoni tennivalóknak. Ez lehet 10 perc, vagy akár egy óra is, van aki a monitor vagy TV előtt szereti ezt eltölteni, van, aki a vacsora mellett, van aki sporttal. Szóval változatos, hogy kinek mennyi és milyen kikapcs kell munka után, de tény, hogy ez a kis tér nem fog ártani a kapcsolatotoknak. Sőt!

2. Nincsenek közös programok

Amíg randevúztatok, mindent együtt akartatok csinálni, most meg inkább mindent külön, és az egyetlen közös tevékenység az a lakástakarítás... Nyilván sarkítok, de a lényeg valószínűleg átjön. Ne csak a kötelességek alkossák a közös programok gerincét, hanem találjatok ki magatoknak valamilyen szórakoztató programot is, ami élményeket ad. Amire együtt emlékezhettek öregkorotokban. Az a jó ebben, hogy akkor is jó lesz visszaemlékezni rá, ha pocsékul sül el. :D

Mindkettőtök találjon ki programokat, és legyetek nyitottak egymás ajánlataira, próbáljatok ki minél több hülyeséget! Együtt. Gokartozás, bowlingozás, paintball, múzeum, színház, mozidélután, sörözés, vacsora, séta, városnézés, fotózás, kirándulás, biciklizés – állítsátok össze együtt a „programtervet”! Az mindenképpen egy jó jel, ha mindkét fél úgy érzi, hogy több szórakoztató dolgot kellene együtt csinálniuk, ha pedig tesztek is érte valamit, akkor nyert ügyetek lesz.

3. Csak a gyerekekről beszéltek

Amikor család lesztek, attól a pillanattól már nem csak ti ketten vagytok, hanem a gyerekek is ott vannak, és igen felelősséggel tartoztok értük. De ez nem azt jelenti, hogy ők kell, hogy legyenek az egyetlen beszédtéma közöttetek. A gyerekek is akkor lehetnek boldogok, ha a házasságotok is az. Ehhez pedig az kell, hogy a férj és a feleség között néha felnőtt témákról, az élet dolgairól, teszem azt politikáról vagy éppen egy vicces vagy megosztó videóról, trendről, sőt, szexről, szerelemről is szó essék. Ápoljátok a kapcsolatotoknak ezt a részét is, miután a kicsi lefeküdt vagy a nagyinál van. Tegyetek érte, hogy nem fulladjon unalmas beszélgetésekbe, néma filmezésbe az este – kivéve, ha éppen erre van igényetek.

4. Nem ápoljátok a románcot!

A kapcsolat elején még mindkét fél kapható a romantikára, aztán ahogy telnek az évek, az egyik fél már nem igényli annyira ezt, a másik fél pedig úgy érzi, hogy nem értékelik ez irányú törekvéseit, ezért teljesen felhagy velük. Hiba! Maradjatok meg örök romantikusoknak, és a ha másik veszi a fáradtságot, és meggyújt egy gyertyát, vagy lejátszik egy romantikus dalt, esetleg kitalál egy meglepetést, akkor azt értékeljétek. Sőt, minden ilyen alkalom után, amikor titeket leptek meg valami romantikus dologgal, törjétek a buksitokat, hogy következő alkalommal ti mivel kedveskedtek majd neki, és ütemezzétek be ezt egy ésszerű időpontra.

5. Nincs szex.

Egy idő után nemcsak a romantika, hanem a szex is teljesen lekerülhet a palettáról, ami egyaránt frusztrálhatja a nőt és a férfit is, akármelyik fél asszexualitása miatt alakul is így a dolog. Nincs ezen mit túl ragozni. A férfinak és a nőknek egyforma beleszólása kellene, hogy legyen a házasságukba, így a szex kérdést sem csak az egyik félnek kellene eldöntenie. Főként olyan radikális döntést hozni, mint a szex teljes megvonása. Mindenesetre legtöbbször a szexhiány valószínűleg nem az igazi probléma, sokkal inkább egy szimptóma, egy tünet. Valószínűleg ez az a pillanat, amikor biztosan érdemes felkeresni egy párterapeutát.

Forrás: goodhousekeeping.com cikke alapján írta kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...