2015.12.21. 13:52:17 10365 217

5 gyakori ok, amiért boldogtalan lehet egy férj!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha boldogtalan a férj, akkor valószínűleg boldogtalan a feleség is (és fordítva). Ha boldogtalanok a házastársak, akkor egészen biztos, hogy a gyerekeknek sincs felhőtlen gyerekkora. Nem állítjuk, hogy ez lenne a kulcs vagy az egyetlen megoldás, de az biztos, hogy megéri egy pillanatra szemléletet váltani, és megnézni, mitől lehetnek boldogtalanok a férjek.

Boldogtalan férj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldogtalan férj

1. A tennivalók listája az első

Tegyed a szívedre a kezed, és mondd úgy, hogy Te nem estél még abba a hibába, hogy a tennivalók listájával köszöntötted a férjed, amikor hazaért a munkából? Még ha nem is írtál róla szó szerint egy listát, de az biztos, hogy a „mi kell a boltból”, „le kell vinni a szemetet”, „el kell takarítani az udvarról a leveleket” és az egyéb éppen aktuálisan felmerülő, megoldandó feladat elhangzott már a szádból, ráadásul éppen abban a pillanatban, amikor benyitott az ajtón az „Urad”.

Ez aztán a lelkesítő köszöntő, igaz? Nos, ehelyett a legtöbb férjnek jól esne, ha egy kis örömöt mutatnál, amikor hazaesik a munkából, és szüksége lehet némi kikapcsolódásra, feltöltődésre is, mielőtt nekidurálja magát az otthoni tennivalóknak. Ez lehet 10 perc, vagy akár egy óra is, van aki a monitor vagy TV előtt szereti ezt eltölteni, van, aki a vacsora mellett, van aki sporttal. Szóval változatos, hogy kinek mennyi és milyen kikapcs kell munka után, de tény, hogy ez a kis tér nem fog ártani a kapcsolatotoknak. Sőt!

2. Nincsenek közös programok

Amíg randevúztatok, mindent együtt akartatok csinálni, most meg inkább mindent külön, és az egyetlen közös tevékenység az a lakástakarítás... Nyilván sarkítok, de a lényeg valószínűleg átjön. Ne csak a kötelességek alkossák a közös programok gerincét, hanem találjatok ki magatoknak valamilyen szórakoztató programot is, ami élményeket ad. Amire együtt emlékezhettek öregkorotokban. Az a jó ebben, hogy akkor is jó lesz visszaemlékezni rá, ha pocsékul sül el. :D

Mindkettőtök találjon ki programokat, és legyetek nyitottak egymás ajánlataira, próbáljatok ki minél több hülyeséget! Együtt. Gokartozás, bowlingozás, paintball, múzeum, színház, mozidélután, sörözés, vacsora, séta, városnézés, fotózás, kirándulás, biciklizés – állítsátok össze együtt a „programtervet”! Az mindenképpen egy jó jel, ha mindkét fél úgy érzi, hogy több szórakoztató dolgot kellene együtt csinálniuk, ha pedig tesztek is érte valamit, akkor nyert ügyetek lesz.

3. Csak a gyerekekről beszéltek

Amikor család lesztek, attól a pillanattól már nem csak ti ketten vagytok, hanem a gyerekek is ott vannak, és igen felelősséggel tartoztok értük. De ez nem azt jelenti, hogy ők kell, hogy legyenek az egyetlen beszédtéma közöttetek. A gyerekek is akkor lehetnek boldogok, ha a házasságotok is az. Ehhez pedig az kell, hogy a férj és a feleség között néha felnőtt témákról, az élet dolgairól, teszem azt politikáról vagy éppen egy vicces vagy megosztó videóról, trendről, sőt, szexről, szerelemről is szó essék. Ápoljátok a kapcsolatotoknak ezt a részét is, miután a kicsi lefeküdt vagy a nagyinál van. Tegyetek érte, hogy nem fulladjon unalmas beszélgetésekbe, néma filmezésbe az este – kivéve, ha éppen erre van igényetek.

4. Nem ápoljátok a románcot!

A kapcsolat elején még mindkét fél kapható a romantikára, aztán ahogy telnek az évek, az egyik fél már nem igényli annyira ezt, a másik fél pedig úgy érzi, hogy nem értékelik ez irányú törekvéseit, ezért teljesen felhagy velük. Hiba! Maradjatok meg örök romantikusoknak, és a ha másik veszi a fáradtságot, és meggyújt egy gyertyát, vagy lejátszik egy romantikus dalt, esetleg kitalál egy meglepetést, akkor azt értékeljétek. Sőt, minden ilyen alkalom után, amikor titeket leptek meg valami romantikus dologgal, törjétek a buksitokat, hogy következő alkalommal ti mivel kedveskedtek majd neki, és ütemezzétek be ezt egy ésszerű időpontra.

5. Nincs szex.

Egy idő után nemcsak a romantika, hanem a szex is teljesen lekerülhet a palettáról, ami egyaránt frusztrálhatja a nőt és a férfit is, akármelyik fél asszexualitása miatt alakul is így a dolog. Nincs ezen mit túl ragozni. A férfinak és a nőknek egyforma beleszólása kellene, hogy legyen a házasságukba, így a szex kérdést sem csak az egyik félnek kellene eldöntenie. Főként olyan radikális döntést hozni, mint a szex teljes megvonása. Mindenesetre legtöbbször a szexhiány valószínűleg nem az igazi probléma, sokkal inkább egy szimptóma, egy tünet. Valószínűleg ez az a pillanat, amikor biztosan érdemes felkeresni egy párterapeutát.

Forrás: goodhousekeeping.com cikke alapján írta kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.