2015.07.02. 14:26:03 18449 371

5 egészséges étel, amit ki szoktál dobni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nemcsak Te, hanem mindenki így szokott tenni. De attól még, hogy valamit általában nem szoktunk elfogyasztani, az nem azt jelenti, hogy nem is lehet. Így van ez a következő öt étellel is. Ha már kifizetjük az árát - hiszen a boltban lemérik azt is –, akkor együk is meg!

Paprika csuma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Paprika csuma

1. Sárgadinnye magok

Amikor megkezded a sárgadinnyét ez az első, amit kikanalazol és már dobod is be a kukába! Helytelen! A kis magok egészséges vitaminbombák, magas a magnézium és az E-vitamin tartalmuk is, ráadásul rostban és fehérjében is gazdag!

Hogyan hasznosítsd?

Tedd egy tepsibe és pirítsd meg a sütőbe, majd locsold le olívaolajjal és fogyaszd tápláló nasiként.

2. A görögdinnye héja

Kinek jutna eszébe megenni a görögdinnye héját? Van, aki még a fehér részt is inkább kidobja, sőt a halvány rozsaszín sem felel már meg az ízlésének. Nekem speciel ez az utolsó kettő a kedvenc részem a dinnyéből, de a zöld héjjal én sem kezdtem eddig még semmit. No, de íme egy tipp, amivel még ezt a kemény héjat is hasznosíthatod!

Hogyan dolgozd fel?

Dobd a turmixgépbe egy kis dinnyehússal, eperrel (vagy más bogyós gyümölccsel), valamint egy kis narancslével, és turmixold össze alaposan. Finom, frissítő smoothie lesz reggelire!

Miért fogyaszd el a dinnyét teljes egészében? Nos, a héj fontos aminósavakat tartalmaz, amelyek segítenek többek között a vérkeringés serkentésében.

3. A brokkoli levele

Ezeket a kóbor leveleket én is mindig kidobom, mondván, semmi keresni valója az ételben. Pedig a szakértők szerint a brokkoli levele nagyonis fogyasztható. Három érvünk is van mellette: az A-vitamin, a C-vitamin és a kalcium. :)

Hogyan fogyaszd?

Vágd fel és dobd a brokkoli mellé, akkor is ha párolod és akkor is, ha esetleg egy kis húsételhez adnád hozzá. A levesbe is belefőzheted.

4. A zeller levele

Sokan csak a zeller szárát és gumóját használják fel, pedig a zellerlevél rendkívül gazdag ízvilága bármilyen ételhez megfelelő fűszerként szolgálhat. Magnézium, kalcium és C-vitamin is található benne, csak hogy pár erősségét ismertessük.

Hogyan érdemes felhasználni?

Alkalmazd úgy, mint a többi fűszernövényt, főzd bele a levesbe, vágd apróra és keverd a salátához.

5. A paprika csumája

Az erős paprikának a magja a legerősebb, de a többi paprika csumáját sem kell kidobni. Segíthet az anyagcsere serkentésében, így akár a zsírégetésben is. A paprikában megtalálható B-vitaminok és C-vitamin a magjában is ott van.

Mit csinálj a maggal és a csumával?

Főzd bele a levesbe, pörköltbe vagy akár a sült húsok mellé is odateheted. A salátában és a lecsóban is elfér.

Forrás: menshealth.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...