2015.08.12. 11:00:00 13267 284

5+1 dolog a női fenékről, amit nem tudtál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igaz lehet például az a feltételezés, hogy minél nagyobb a feneked, annál okosabb vagy? Miért nagyobb a nők feneke, mint a férfiaké? Gondoltad volna, hogy a nagy fenék nem feltétlenül az egészségtelen elhízás jele, sőt, akár a betegség megelőzésben is szerepe lehet!?

Fenék, bikini - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fenék, bikini

1. A bőrrák a fenék bőrét is megtámadhatja!?

A bőrgyógyászok elmondása szerint egyáltalán nem ritka, hogy a bőrrák olyan területeket támad meg, amelyek soha nem érintkeztek közvetlen nap fénnyel.

A hónalj, a nemi szervek környéke, az ujjak köze és a fenék is azon területek közé tartozik, amit nem tartunk kifejezetten kockázatos bőrfelületnek, mégis jelentkezhet ott is ez a komoly betegség. Ha kivizsgálásra mész, ezeket se hagyjátok ki, illetve az önellenőrzés során jól teszed, ha egy tükörrel a kevésbé látható helyekre is rápillantasz. Fő a biztonság!

2. Minél nagyobb a feneked, annál okosabb vagy!?

Legalábbis egy oxfordi tanulmány szerint, amely arra a feltételezésre építi a hipotézisét, hogy a nagy fenék több omega-3 zsírsavat tartalmazhat, ami segíthet az agy fejlődésében. Természetesen tudjuk, hogy rengeteg briliáns kis- és nagy fenekű nő is élt a történelem során, így az intelligencia szintet egészen biztos, hogy nem a popó méret alapján fogjuk belőni. :) Ráadásul, ez csak egy tanulmány véleménye.

3. A nagy popó segíthet a betegség megelőzésben!?

Amennyiben nem kóros elhízásnak köszönhető a nagyobb popód, és bármilyen egészségesen is étkezel, a méret adott, lehet, hogy éppen ennek a két büszke domborulatnak köszönheted, hogy az olyan komoly betegségek, mint például a diabétesz vagy szív problémák elkerülnek.

4. A fenék izmai a legnagyobbak!

A farizmoknak nagyon komoly munkája van: meg kell tartania ez egész törzset, használod őket egész nap, még ülés közben is. Éppen ezért valószínűleg ezek az izmok a legerősebbek is, hiszen nagyon komoly izomköteg lapul (vagy éppen domborodik :)) ott. Elismerésed jelélül, lépcsőzz sokat, ugyanis ez a hétköznapi mozgás kiválóan erősíti ezeket az izmokat.

5. A nők popója nem véletlenül nagyobb a férfiakénál!

A zsírsejtek elhelyezkedése teljesen más a férfiak és a nők esetében. A férfiak ezért főleg hasra híznak, a nők pedig a fenekükre. Az ösztrogén egyenesen ide irányítja a zsírokat, így ezek a zsírsejtek töltődnek fel legelőbb. Ezért fordulhat elő, hogy a nagy pocakkal rendelkező férfiaknak, apró fokhagyma gerezd nagyságú feneke van. :)

+1. A nedves törlőkendő nem túl jó választás

Ezek a nedves törlőkendők különböző vegyszerekkel vannak átitatva, melyek allergiás reakciót válthatnak ki. Ezenkívül növelheti a dermatitisz kockázatát. Jobb lesz, ha ragaszkodsz a hagyományos WC-papírhoz, illetve a víz és szappan kombinációhoz.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ha bekopogtat a bosszantó nátha

A nátha az egyik leggyakoribb légúti megbetegedés, és szinte minden ember megküzd vele, akár évente többször is. A hideg időjárás, a vírusok és a közösségi élet mind hozzájárulnak a kialakulásához. A tünetek enyhítése érdekében számos otthoni tippet alkalmazhatsz. A természetes módszerek segíthetnek a gyógyulási folyamat felgyorsításában. Azonban ne feledjük, ha a náthaszerű tünetek hosszú ideig tartanak, vagy tartós köhögés, nehézlégzés, magas láz jelentkezik, fontos orvosi segítséget kérni.

Krémes, selymes gyömbéres-répás leves

A sárgarépával már kisgyermekkorban számtalanszor találkozunk, hiszen ki ne ismerné a répa, retek és mogyoró hármasát sűrűn idéző mondókát. Vagy a nagypapa kacsintós történetét, mely arról szól, hogy annak idején úgy tanult meg ilyen remekül fütyülni, mert rengeteg répát elrágicsált. Ám, ha nem is vál(t)unk legendás füttyművészekké, mint amilyenné Hacki Tamás lett, érdemes figyelembe vennünk a sárgarépa számtalan, egészségünkre gyakorolt pozitív hatását.

Az ismeretlen, könnyen emészthető mángold

Az egészséges táplálkozással való ismerkedés során gyakran fedezünk fel olyan zöldségeket, amelyekről még nem hallottunk, viszont tápértékükkel kitűnnek a tömegből. Az egyik ilyen kulináris kincs, amely a táplálkozástudatos egyének és gasztronómiai kalandorok figyelmét egyaránt felkelti, a mangold.