2015.08.12. 11:00:00 13622 284

5+1 dolog a női fenékről, amit nem tudtál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Igaz lehet például az a feltételezés, hogy minél nagyobb a feneked, annál okosabb vagy? Miért nagyobb a nők feneke, mint a férfiaké? Gondoltad volna, hogy a nagy fenék nem feltétlenül az egészségtelen elhízás jele, sőt, akár a betegség megelőzésben is szerepe lehet!?

Fenék, bikini - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fenék, bikini

1. A bőrrák a fenék bőrét is megtámadhatja!?

A bőrgyógyászok elmondása szerint egyáltalán nem ritka, hogy a bőrrák olyan területeket támad meg, amelyek soha nem érintkeztek közvetlen nap fénnyel.

A hónalj, a nemi szervek környéke, az ujjak köze és a fenék is azon területek közé tartozik, amit nem tartunk kifejezetten kockázatos bőrfelületnek, mégis jelentkezhet ott is ez a komoly betegség. Ha kivizsgálásra mész, ezeket se hagyjátok ki, illetve az önellenőrzés során jól teszed, ha egy tükörrel a kevésbé látható helyekre is rápillantasz. Fő a biztonság!

2. Minél nagyobb a feneked, annál okosabb vagy!?

Legalábbis egy oxfordi tanulmány szerint, amely arra a feltételezésre építi a hipotézisét, hogy a nagy fenék több omega-3 zsírsavat tartalmazhat, ami segíthet az agy fejlődésében. Természetesen tudjuk, hogy rengeteg briliáns kis- és nagy fenekű nő is élt a történelem során, így az intelligencia szintet egészen biztos, hogy nem a popó méret alapján fogjuk belőni. :) Ráadásul, ez csak egy tanulmány véleménye.

3. A nagy popó segíthet a betegség megelőzésben!?

Amennyiben nem kóros elhízásnak köszönhető a nagyobb popód, és bármilyen egészségesen is étkezel, a méret adott, lehet, hogy éppen ennek a két büszke domborulatnak köszönheted, hogy az olyan komoly betegségek, mint például a diabétesz vagy szív problémák elkerülnek.

4. A fenék izmai a legnagyobbak!

A farizmoknak nagyon komoly munkája van: meg kell tartania ez egész törzset, használod őket egész nap, még ülés közben is. Éppen ezért valószínűleg ezek az izmok a legerősebbek is, hiszen nagyon komoly izomköteg lapul (vagy éppen domborodik :)) ott. Elismerésed jelélül, lépcsőzz sokat, ugyanis ez a hétköznapi mozgás kiválóan erősíti ezeket az izmokat.

5. A nők popója nem véletlenül nagyobb a férfiakénál!

A zsírsejtek elhelyezkedése teljesen más a férfiak és a nők esetében. A férfiak ezért főleg hasra híznak, a nők pedig a fenekükre. Az ösztrogén egyenesen ide irányítja a zsírokat, így ezek a zsírsejtek töltődnek fel legelőbb. Ezért fordulhat elő, hogy a nagy pocakkal rendelkező férfiaknak, apró fokhagyma gerezd nagyságú feneke van. :)

+1. A nedves törlőkendő nem túl jó választás

Ezek a nedves törlőkendők különböző vegyszerekkel vannak átitatva, melyek allergiás reakciót válthatnak ki. Ezenkívül növelheti a dermatitisz kockázatát. Jobb lesz, ha ragaszkodsz a hagyományos WC-papírhoz, illetve a víz és szappan kombinációhoz.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szájöblítés természetesen, olívaolajjal

Az olívaolajos öblögetés egy hagyományos gyakorlat, amelynek számos egészségügyi előnye van a szájápolásban és az általános jóllétben. Ez a természetes módszer segít megelőzni a fogínygyulladást, csökkenti a szájszagot, és hozzájárul az általános száj- és fogegészség fenntartásához. Az alábbiakban részletesen ismertetjük az olívaolajos öblögetés legfontosabb előnyeit és a helyes használatát.

A pánik több arca és befolyásoló tényezői

Herman Wouk amerikai író meglátása szerint: a félelmet még úgy-ahogy, el tudjuk viselni, mivel emberibb, így nem foszt meg teljesen bennünket a cselekvőképességtől. Ezzel szemben viszont a pánikot úgy értelmezi, mint az abszolút erkölcsi megsemmisülést. Többek szerint viszont a félelem és a pánik kéz a kézben járó érzelmi állapotok – ám ez utóbbi esetében a leküzdhetetlennek érzett menekülési kényszer válik dominánssá. Felmerülhet a kérdés, mely szerint: hány változata lehet a pániknak? Ezekből hozunk most néhány érdekes meglátást.

Ájurvéda, a több ezer éve létező egészségmegőrző rendszer

Az ájurvéda egy több mint 5000 éves indiai holisztikus gyógyászati rendszer, amely a test, az elme és a lélek egyensúlyára törekszik. Az ősi szanszkrit nyelvből származik, ahol az "ayur" jelentése élet, a "veda" pedig tudást jelent, tehát az ájurvéda szó szerint az "élet tudománya". Nem csupán betegségek kezelésére szolgál, hanem az egészség megőrzésére és az életminőség javítására is fókuszál.