2021.12.14. 09:15:00 7000 253

4 tudattalan és kimerítő szokás, ami árthat mentális egészségünknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mens sana in corpore sano, azaz ép testben ép lélek. Testi egészségünk kiemelten fontos téma lett az elmúlt időszakban, bár mentális egészségünk visszaállítása és jó állapotának megőrzése ugyancsak felkapott téma, jogosan, mert tényleg lényeges foglalkoznunk vele!

Le a rossz szokásokkal! - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Le a rossz szokásokkal!

Olyan aprócska dolgok is szerepet játszhatnak lelki jólétünk állapotában, amelyekre nem is gondolnánk, de figyelmet fordítva ezekre is, hamar kiküszöbölhetők ezek a gyanútlan ejtett hibák.

A kudarcra történő összpontosítás

A hibákból tanulni kell, nem pedig alájuk temetkezni. A szerencsétlenségeket és rossz ötleteket hagyjuk hátra, és építkezzünk belőlük, így nem kell félnünk attól, hogy újra ilyen nehéz helyzetben találjuk magunkat. Attól, hogy valamilyen kudarcélménytől folytonosan rosszul érezzük magunkat, még nem tudjuk meg nem történtté tenni a dolgot. Ilyenkor sokat segít, ha egy sikeres ellentétpárt állítunk magunk elé ennek ellensúlyozásaként.

A rossz társaság megtartása

Észrevetted már, hogy némely emberekkel való találkozás után mennyivel fáradtabb vagy? Pedig a barátokkal való történő beszélgetés arra lenne való, hogy feltöltődjünk! A minket körülvevő emberek hatalmas hatással vannak mentális egészségünkre. A jó barátok pozitív hatással van, a mérgező társaság pedig negatívan hat az önbecsülésünkre. A viccnek álcázott sértések fakadhatnak irigységből vagy merő rosszindulatból is. Bármi is legyen a lehúzó hangulat oka, nem kell és nem is szabad elviselned ezt senkitől! Vizsgáld meg a környezetedet és igyekezz csupa olyan személlyel tartani a kapcsolatot, aki boldognak szeretne téged látni, és veled együtt örül a sikereidnek. Ne ess abba a hibába, hogy nem mersz kevésbé kedves lenni másokhoz! Állandóan erőltetni a kedvességet pedig rettentően kimerítő lehet érzelmileg, amit a manipulatív emberek úgyis csak kihasználnak. Aki valóban törődik veled, nem fog megharagudni rád a kevésbé pozitív érzéseid miatt sem.

A jövő bűvöletében élve

Most nem az előre tervezés ellen szeretnénk felszólalni! Tervezgetni igenis kell és érdemes! Abban van a hiba, ha annyira előre tekintünk, hogy elfelejtjük megélni az adott pillanatot. Az pedig különösen káros lehet, ha összehasonlítgatjuk azt amink most nincs, azzal, amit majd el szeretnénk érni. Ne a hiányt állítsd fókuszba, inkább légy büszke arra, amit eddig elértél, és tervezd meg a céljaid felé vezető út megléphető mérföldköveit.

Költségvetés nélküli pénzgazdálkodás

Az emberek nagy része szinte mindig stresszel a pénzügyi helyzete miatt. A jó hír az, hogy jelentős hányaduk tehetne ez ellen, de addig nem, amíg még havi költségvetés elkészítésére is “sajnálja” az idejét. Amikor nem vagyunk tisztában anyagi helyzetünkkel, iszonyatosan könnyű túlköltekezni magunkat. A szükségtelen pénzköltések lefaragása után nagyságrendekkel nyugodtabban élhetnének, mert vitatható pénzügyi döntéseinket igazolni - még önmagunk előtt is - fárasztó szokás. A pénzügyi bizonytalanság megszüntetése után lelkünk is nyugodtabb lesz.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...