2022.04.07. 09:40:00 6747 221

4 játék (PC-n vagy) mobilon az agyunk egészségéért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Miután évekig olvastunk és hallottunk a videójátékok káros hatásairól, nemrégiben több olyan tanulmány is megjelent, ami pedig a lehetséges előnyökre hívja fel a figyelmet. Persze nem mindegy, milyen jellegű játékkal játszunk; az agymunkát igénylő, kognitív képességeket fejlesztő szórakozás a keresendő.

Családi videójátékozás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Családi videójátékozás

Maradj minden életkorban éber és lendületes! Használd ki a szellemi tornára épülő játékokat képességeidet fejlesztésére és szinten tartására. Most kedvcsinálóként mutatunk néhány ingyenesen elérhető játékot:

1. Sudoku (pl. Sudoku.com)

Az agytréning hosszú idő óta egyik legszilárdabb formájának tekinthető játék, ami az igényeket felismerve gyakran kap frissítést. A napi rejtvényeken túl többféle játéktípust tartalmaz 6 nehézségi szinten. A játékon belül lehetőség van jegyzetelésre, így minden adott a fejlődésünkhöz. Elérhető a weben, iOS és Android rendszereken.

2. Lumosity - Agytorna

Megjelenésekor a virtuális agytorna úttörőjének számított, amelynek még manapság is kiemelkedő a statisztikakövetési részletessége. A gyorsaságra és a figyelemre is építő feladatok egy személyre szabott teszt elvégzése után érhetők el a felhasználók számára. Ugyancsak ingyenes (legalábbis az lap változat), ugyancsak elérhető többféle operációs rendszeren keresztül, azonban magyar nyelvű verzió nincs belőle. Az alkalmazást több mint 40 egyetemi kutató részvételével fejlesztik.

3. Peak

Az egyik legtetszetősebb felülettel ellátott alkalmazás a memória mellett a kritikus gondolkodást is fejleszteni kívánja a különböző féle rejtvények és játékok által. A kreativitásunkat és problémamegoldó képességünket szintén próbára tevő program szakmai támogatását neves egyetemek kutatói látják el.

4. Math - Riddles and Puzzles

Android és iOS áruházból ingyenes letölthető az IQ-tesztek feladatait idéző játék, amely az alapvető geometriához és algebrához kötődő gyakorlatokkal segíti elő a kritikus gondolkodást. A számtalan specifikus rejtvény és logikai kirakós miatt a játék hamar a számok rajongóinak kedvencévé válhat.

Forrás: www.inverse.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...