2023.11.28. 12:15:00 6029 242

3x2 mesebeli történet, ha olvasással szeretnél hangolódni az ünnepekre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudom, tudom…a legtöbben nagyon el vagyunk havazva ilyenkor az év végén, de mentális egészségünk megkívánja a kikapcsolódást. Legalább az advent vasárnapokból csippentsünk magunknak el egy-egy órácskát, hogy hódolhassunk régi szenvedélyünknek, az olvasásnak.

Karácsonyi könyv - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi könyv

Az adventi hangok, fények, ízek és illatok érzékszerveinkre hatnak igazán, de mi lesz az érzésvilágunkkal? Szippantsunk egy nagyot a forralt bor vagy a forró csoki párolgó gőzéből, majd csapjuk fel az idénre választott karácsonyi kötetünk fedőlapját!

Adventi kalendáriumhoz hasonlóan részletekben olvasgatva kapcsolódnál ki ünnepi történetekkel? Íme, két gyönyörű kötet:

Papp Sándor Zsigmond: Régi idők karácsonya – Novellák

Ajándékozzuk oda az olvasás örömét szeretteinknek vagy önmagunknak ezzel a békebeli karácsonyi hangulatot árasztó novelláskötettel!
A világirodalom és a magyar irodalom nosztalgikus remekei az adventi várakozást is még meghittebbé tehetik.

Charles Dickens: Karácsonyi történetek

Ez az örökzöld összeállítás az egyik legismertebb angol mesemondó tollából a klasszikus Karácsonyi ének mellett még másik négy karácsony táján játszódó történetet gyűjt össze, amelyeket ugyanilyen lebilincselőnek fogunk találni.

Amennyiben mézes-krémes történetekre vagy hangolódva, akkor pedig (romantikus) regényeket ajánlok:

Kathryn Taylor: Karácsonyi küldetés

Mit tehet az a rendezvényszervező, aki vidéki nagynénjénél keres menedéket a gondjai elől, de a takaros kis panziót ünnepi díszek és programok nélkül találja? Természetesen magára vállalja a karácsonyi dekorációval és a vásár szervezésével járó feladatokat! A lány azonban nem marad segítség nélkül: egy titokzatos zenész szegődik társául.

Heidi Swain: Karácsony ünnepén

Három, titkokat rejtegető embert hoz össze a sors egy kisvárosban. A lány bejelentés nélkül érkezik, az idősödő úr csak látszólag mogorva, és a jóképű férfi mindig szomorú. Mikor máskor lehetne megszabadulni mindattól, ami a szívüket köti gúzsba, ha nem egy varázslatos karácsony küszöbén.

A szaloncukor és habcsók azonban nem mindenki kedvencei! Ha a keserű csoki jobban ízlik, keresd a következő kötetet:

Michelle Marly: White Christmas - A legszebb karácsonyi dal története

Egy szomorkás hangulatú, világhírű ünnepi dal, amely a fehér karácsony csodáit kínálja vígaszul az emberek számára. Ki ne ismerné?
Azt azonban kevesebben tudják, hogy a zeneszerzőjét sok veszteség és bánat érte a dal megszületéséig. Ismerjük meg az ő rendkívüli történetét!

Agatha Christie: Karácsonyi krimik

A klasszikus detektívregények rajongóinak tökéletes választás egy olyan válogatáskötet, amelyben Poirot és Miss Marple karácsonyi rejtélyeket tár fel. A néhol nehéz témát a varázslatos ünnepi színtér teszi könnyedebbé.

Forrás: libri.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.