2023.11.28. 12:15:00 6030 242

3x2 mesebeli történet, ha olvasással szeretnél hangolódni az ünnepekre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudom, tudom…a legtöbben nagyon el vagyunk havazva ilyenkor az év végén, de mentális egészségünk megkívánja a kikapcsolódást. Legalább az advent vasárnapokból csippentsünk magunknak el egy-egy órácskát, hogy hódolhassunk régi szenvedélyünknek, az olvasásnak.

Karácsonyi könyv - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karácsonyi könyv

Az adventi hangok, fények, ízek és illatok érzékszerveinkre hatnak igazán, de mi lesz az érzésvilágunkkal? Szippantsunk egy nagyot a forralt bor vagy a forró csoki párolgó gőzéből, majd csapjuk fel az idénre választott karácsonyi kötetünk fedőlapját!

Adventi kalendáriumhoz hasonlóan részletekben olvasgatva kapcsolódnál ki ünnepi történetekkel? Íme, két gyönyörű kötet:

Papp Sándor Zsigmond: Régi idők karácsonya – Novellák

Ajándékozzuk oda az olvasás örömét szeretteinknek vagy önmagunknak ezzel a békebeli karácsonyi hangulatot árasztó novelláskötettel!
A világirodalom és a magyar irodalom nosztalgikus remekei az adventi várakozást is még meghittebbé tehetik.

Charles Dickens: Karácsonyi történetek

Ez az örökzöld összeállítás az egyik legismertebb angol mesemondó tollából a klasszikus Karácsonyi ének mellett még másik négy karácsony táján játszódó történetet gyűjt össze, amelyeket ugyanilyen lebilincselőnek fogunk találni.

Amennyiben mézes-krémes történetekre vagy hangolódva, akkor pedig (romantikus) regényeket ajánlok:

Kathryn Taylor: Karácsonyi küldetés

Mit tehet az a rendezvényszervező, aki vidéki nagynénjénél keres menedéket a gondjai elől, de a takaros kis panziót ünnepi díszek és programok nélkül találja? Természetesen magára vállalja a karácsonyi dekorációval és a vásár szervezésével járó feladatokat! A lány azonban nem marad segítség nélkül: egy titokzatos zenész szegődik társául.

Heidi Swain: Karácsony ünnepén

Három, titkokat rejtegető embert hoz össze a sors egy kisvárosban. A lány bejelentés nélkül érkezik, az idősödő úr csak látszólag mogorva, és a jóképű férfi mindig szomorú. Mikor máskor lehetne megszabadulni mindattól, ami a szívüket köti gúzsba, ha nem egy varázslatos karácsony küszöbén.

A szaloncukor és habcsók azonban nem mindenki kedvencei! Ha a keserű csoki jobban ízlik, keresd a következő kötetet:

Michelle Marly: White Christmas - A legszebb karácsonyi dal története

Egy szomorkás hangulatú, világhírű ünnepi dal, amely a fehér karácsony csodáit kínálja vígaszul az emberek számára. Ki ne ismerné?
Azt azonban kevesebben tudják, hogy a zeneszerzőjét sok veszteség és bánat érte a dal megszületéséig. Ismerjük meg az ő rendkívüli történetét!

Agatha Christie: Karácsonyi krimik

A klasszikus detektívregények rajongóinak tökéletes választás egy olyan válogatáskötet, amelyben Poirot és Miss Marple karácsonyi rejtélyeket tár fel. A néhol nehéz témát a varázslatos ünnepi színtér teszi könnyedebbé.

Forrás: libri.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...