2021.01.01. 17:43:37 14975 309

3 pikáns ital a hideg időre
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy fárasztó hideg nap után mennyire jó elszürcsölgetni egy meleg italt, ami kívül-belül átmelegít bennünket. Nem múlhatnak el úgy a téli esték, hogy nem kóstoljuk meg ezeket az igen pikáns és ízletes forró italokat. Mutatjuk hogyan tudod elkészíteni őket.

Sütőtökös latte - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütőtökös latte

A Sütőtökös latte

Hozzávalók egy bögréhez

2 dl tej
egy csésze presszókávé
3 evőkanál sütőtökpüré
1 teáskanál cukor vagy édesítő
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
vaníliakivonat

Így készítsd el:

Egy kis lábosban kezdd el melegíteni a tejet, a cukrot, a fűszereket és a pürésített sütőtököt. Hagyd hűlni kicsit, majd egy mixer segítségével alaposan dolgozd össze, amíg krémes állagot nem kapsz. Ezután melegíts még rá és végül öntsd egy bögrébe. A forró italra öntsd rá a kávét és kerüljön a tetejére tejszínhab. Ízesítheted még fahéjjal is, hogy igazán ízletes legyen a sütőtökös latte-éd.

A Chai latte

Hozzávalók egy bögréhez

1 dkg passzírozott friss gyömbér
1 dkg őrölt fahéj
1 dkg őrölt kardamom
0,5 dkg őrölt bors
pár szem szegfűszeg
1 db filteres fekete tea
csipetnyi őrölt szerecsendió 2 dl tej
2,5 dl víz
méz

Így készítsd el:

Keverd össze a fűszereket és közben tedd fel a vizet forrni. Amint felforrt, tedd hozzá a már előre összekevert fűszereket és a teafiltert. Ezt még forralt egy kis ideig, majd vedd le a tűzhelyről és öntsd bele egy pohárba. A tejet habosítsd fel és öntsd rá, a tetejére pedig szórd a szerecsendiót és csorgasd rá a mézet is. Imádni fogod ezt az ízkombinációt.

A Sós-karamellás kávé

Hozzávalók egy bögréhez

1 evőkanál karamell öntet
Az öntethez használj 250 gramm cukrot, 100 gramm vajat és 200 ml tejszínt, pici sót
1 csésze presszókávé
20 ml habosított tej
csipet só

Így készítsd el:

Ha nem akarsz kész karamella öntetet vásárolni a boltban, otthon is elkészítheted, amely egyébként hetekig eláll a hűtőszekrényben. A cukrot kezdd el karamellizálni, amikor már barnul add hozzá a vajat és amikor teljesen egyneművé válik, hozzá adhatod a tejszínt és a csipet sót is. Keverd a kávéhoz, majd add hozzá a tejhabot. A tetejét megszórhatod fahéjjal vagy csokiforgáccsal, de a maradék karamellt is rácsurgathatod.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...