2022.10.04. 12:05:00 7480 249

3 apró viselkedésforma, ami megerősítheti a barátságokat
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akár kiterjedt baráti társasággal rendelkezel, akár nem, a baráti kapcsolatok ápolása minden életkorban fontos feladat, amely teljes mértékben megtérül: Az igaz barátok nemcsak több örömöt hoznak az életünkbe, de érzelmi támogatást is nyújtanak a nehéz időkben.

Barátok a parkban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Barátok a parkban

Az emberi viszonyokat taglaló felmérések szerint a lakosság legboldogabb 10%-a erősebb társadalmi kötelékekkel rendelkezik, és az erős társadalmi támogatottsággal rendelkezők tovább élnek. Köszönet a barátoknak!
Amikor időhiányban szenvedünk – családi elfoglaltságok, munka stb. - néha háttérbe kerülhetnek a barátaink, akár egy-egy névnapot is elfelejthetünk. Tehát amennyiben már jó ideje nem hallottunk a másik felől, ideje lépéseket tennünk a kapcsolat életben tartásáért (vagy újjáélesztéséért)!

Hogyan erősíthetők meg a barátságok?

Képzeljük magunkat a helyükbe!

Könnyű türelmetlennek lenni egy állandóan késő vagy egy kissé rátarti baráttal szemben, de ehelyett forduljunk feléjük empátiával! Gondoljuk át, milyen egyedi kihívások várnak rájuk az életükben. Ez a perspektívaváltás empátiát eredményez, ami pedig a kapcsolatainkat javítja. A legjobb barátok együttérzőbbek és megértőbbek a környezetünkben élők többségénél.

Adjunk új lendületet régi, szép emlékekkel!

Amikor egy barátunkat egy ideje már nem láttunk, néha hasznos felidézni az együtt töltött időket. A felejthetetlen események, és az azokról készült fotók, javítják a kedvünket, és érdekeltebbé tesznek bennünket a barátság fenntartásában. Ha nem tudunk személyesen találkozni a barátainkkal, üzenetben vagy telefonon keresztül idézzünk fel egy korábbi, vicces pillanatot a pozitív kapcsolódás érdekében. Amikor arra törekszünk, hogy a környezetünk jó oldalát minél jobban értékeljük, akkor a

Ünnepeljük meg közösen a jó híreket!

Amikor valami nagy horderejű, vagy régóta várt esemény történik barátaink háza táján, természetesen küldhetünk egy kártyát vagy egy gratuláló e-mailt, de ne álljunk meg ennyinél! Lépjünk kapcsolatba velük személyesen is, és ünnepeljétek meg a történteket rendesen. A lényeg, hogy mindenképpen mutassunk lelkesedést, kérdezzünk rá minden apró részletre, hiszen, ha pozitívan reagálunk mások jó hírére, jobban érezhetik, hogy megbecsüljük őket. A törődés sokat javíthat a kapcsolataink minőségén, azáltal, hogy mindkét felet boldogabbá teszi.

Az ilyen mérföldkövek felismeréséhez természetesen szükség van arra, hogy elég időt áldozzunk mások megismerésére, ami rendszeres időközönként megszervezett, közös programok és beszélgetések keretében valósíthatunk meg.

Forrás: www.happify.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...