2024.05.15. 12:34:06 5980 247

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.

Padlizsánkrém - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Padlizsánkrém

Szezámmagos hagymakrém

Amire szükséged lesz az elkészítéséhez: 2 közepes nagyságú vöröshagyma, fél bögre pirított, őrölt szezámmag, 2 evőkanál szójaszósz, 1 csipet őrölt köménymag, 1 csipet őrölt borsika, olaj.

A krémet a következőképpen készítsd el: vágd karikára a vöröshagymákat, majd olajon süsd át azokat, és szórd meg az előkészített fűszerekkel. Hagyd kihűlni, és amikor ez megtörtént, akkor turmixold szét a sült hagymakarikákat. Nem maradt hátra más, mint az őrölt szezámmag és a szójaszósz hozzáadása. Máris fogyaszthatod. Friss teljes kiőrlésű kenyér és néhány paradicsom még jól fog jönni e mellé.

Avokádókrém

Az avokádókrém hozzávalói: 2 érett avokádó, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanál citromlé, 1 kiskanál mustár, 1-2 evőkanál olívaolaj, csipetnyi só és őrölt fekete bors.

A két avokádót vágd félbe, emeld ki a magját, majd hámozd meg és vágd kockára. Csorgasd bele az egy evőkanál citromlevet, majd tedd hozzá a zúzott fokhagymát, a mustárt és csöppentsd bele az olajat is. Egy villa segítségével alaposan törd össze. Fűszerezd sóval, borssal és keverd jól össze. Az avokádókrém zöld színe étvágygerjesztően fog mutatni ropogós rozsos kenyérszeletekre kenve.

Padlizsánkrém

Vásárolj két szép padlizsánt, 1 csokor petrezselymet, és a helyi pékségben egy tönkölykenyeret (ebből körülbelül 9-10 szeletre lesz szükséged). Amire még szükséged lesz az ízesítéshez: 15 dkg margarin, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 1-2 kiskanál mustár. A díszítéshez és a tálaláshoz pedig még jól jöhet némi zöldfűszer és friss zöldségek (megjegyzem: a padlizsánkrém esetében vétek lenne kihagyni a koktélparadicsomot).

A padlizsánokat mosd meg és egy kés vagy villa segítségével kissé szurkáld meg. Miután ez megtörtént, készíts elő egy tepsit és a sütőt állítsd be 180 °C-ra. Hagyd puhára sülni ezt a C- és A-vitaminban egyaránt gazdag zöldségnövényt, amit a „rajongótábor” sok becenévvel illetett (Erdélyben például vinete vagy vinetaként ismert, ám nevezik még tojásgyümölcsnek vagy török paradicsomnak is.) Amikor szépen megpuhult a sütőben, akkor vágd félbe a padlizsánokat és kapard ki a húsát. Egy keverőtálba helyezve, villával törd össze. A margarinhoz add hozzá a sót, borsot, az aprított fokhagymát, a mustárt és a petrezselymet. Amikor mindezeket belehelyezted a tálba, keverd habosra és hagyd kihűlni. Keverd hozzá a padlizsánpürét. Az így elkészült finom „vinetével” kenj meg néhány szelet tönkölykenyérszeletet, szórd meg zöldfűszerekkel és fogyassz mellé néhány kedvedre való zöldséget. A család minden tagja imádni fogja. Sőt, a vendégeket is meglepheted ezzel a finom szendvicskrémmel.

+1. Sültpaprika-krém

Ehhez a krémhez szükséged lesz néhány kaliforniai paprikára, mégpedig 1 zöldre, 1 sárgára és 1 pirosra. Ami még kihagyhatatlan, az: 1 csokor petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, fél dl olívaolaj, só, bors. A díszítéshez zöldfűszerek, valamint a tálaláshoz néhány friss sós stangli szükséges.

A kaliforniai paprikákat most meg, vágd darabokra. Készíts elő egy serpenyőt és olajon süsd meg a paprikadarabokat. Várj, amíg langyosra hűl, és helyezd (a zsiradékkal együtt) egy aprítógépbe. Add hozzá a sót, borsot, és a fokhagymákat vágd durvább darabokra. Aprítás után petrezselyemmel ízesítheted a krémet, és helyezd a hűtőbe. Amíg hűl, előkészítheted a sós stanglikat, amiket egy késsel kisujjnyi vastagságúra szeletelsz. A paprikakrémmel kent stangli szeletekre, díszítésképpen, friss zöldfűszereket szórhatsz, és már fogyaszthatod is. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...