2022.07.06. 17:20:00 8631 284

1 sós + 1 édes: Főzelék és desszert ajánlat az Rák csillagjegyűeknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az álmodozásra rendkívül hajlamos csillagjegy nagyon ragaszkodó és a hagyományos családmodellt tartja tökéletesnek. A hagyományos ízt az ételek tekintetében is kedveli, de nem veti meg azt, ha egy kis csavar van bennük. A nekik ajánlott főzelék és sütemény pont ilyen!

Burgonya és petrezselyem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Burgonya és petrezselyem

A krumplifőzelék mitől lehet újszerű? Természetesen a fűszerezéstől és a kedvünk szerint váltogatható feltétektől! Ez a recept mindezek mellett tej- és cukormentes.

Korianderes burgonyafőzelék

Hozzávalók:

80 dkg burgonya
2 dl zabtejszín
2 ek. olívaolaj
1 púpozott ek. finomliszt
4 dl víz
2 ek. piros curry paszta
1 db közepes vöröshagyma
1 csokor koriander
só és frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítése:

Hámozzuk meg és kockázzuk fel a burgonyát és a vöröshagymát. Ez utóbbit az olívaolajon pároljuk meg a curry pasztával egyetemben.
Forgassuk bele a burgonyát és annyi vízzel felöntve, amennyi ellepi, tegyük fel főni. A burgonya megpuhulásáig fedjük le fedővel az edényt.
Készítsünk a lisztből és a zabtejszínből habarást. A főzelék besűrítésekor vegyük lejjebb a lángot. Utolsó lépésként fűszerezzük meg az ételt: az előzőleg apróra vágott korianderrel együtt adjunk hozzá sót és borsot is.
Miután jól elkevertük benne a fűszereket, elzárt tűzhelyen hagyjuk egy kicsit összefőni a hozzávalókat.

A Rákok szerint az édes lehet sós is, és ha már nyár, akkor a krémes desszert mi más lehet, mint fagyi! A most következő receptúra tojás- és gluténmentes étrendbe szintén beilleszthető.

Sós karamellás fagylaltSós karamellás fagylalt

Sós karamella fagylalt

Hozzávalók:

25 dkg cukor
1,5 ek. vaj
1,5 + 5 dl habtejszín
45 dkg cukrozott sűrített tej
2 tk. vaníliaaroma
10 dkg földimogyoró
só ízlés szerint

Elkészítése:

A cukrot alacsony lángon sötétbarna színűvé karamellizáljuk. A tűzről lehúzva hozzáolvasztjuk a vajat, majd belekeverjük a sót is.
Ezután ismét a tűzhelyre téve beleöntünk a habtejszínből 1,5 decit. Egyneművé és ismét folyékonnyá főzzük.
Miközben lehűl, a többi habtejszínt habbá verjük. A sűrített tejhez kanalazunk a kihűlt vajkaramellánkból 150 grammnyit, hozzáadjuk a vaníliát, majd adagonként beleforgatjuk a tejszínhabot.
Az így kapott fagyit egy műanyagedénybe öntjük, és rácsorgatjuk a maradék karamellát, amit vízbe mártott késsel kenünk el a tetején. Mielőtt 6-8 órára lefagyasztjuk, pirított mogyorót szórunk a karamellarétegre.

Forrás: www.nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...