2022.11.03. 17:30:00 7220 298

1 sós + 1 édes: Főzelék és desszert ajánlat a Skorpió csillagjegyűeknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az érzelmi hullámhegyekről ismert csillagjegyet a teljes élet iránti vágy hajtja, nem fél az intenzív érzésektől és az intenzív ízektől sem. A Skorpió szereti az erős és savas ízeket, és született harcosként, ha úgy akarja, akkor a konyhában sincs párja.

Dió és kávé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Dió és kávé

Egyszerű hozzávalók vagy luxus alapanyagok? Bármi is kerül terítékre, a Skorpiók tányérába végül biztosan valami különlegesség kerül. Akár egy csokor répából is!

Vajas répafőzelék

Hozzávalók:

600 gr sárgarépa
fél csokor petrezselyem
fél citrom frissen facsart leve és reszelt héja
60 gr vaj
2 ek. olívaolaj
60 gr finomliszt
2 dl víz
7 dl tej
só, esetleg bors ízlés szerint

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd meghámozzuk és felaprítjuk. A kezeletlen héjú citromot félbevágjuk, az egyik felének héját lereszeljük, és a levét is kifacsarjuk.
Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, és hozzáadjuk az olajat, majd a répát elkezdjük párolni benne. Amikor félpuhára főtt, vegyük le a tűzről.
Folyamatos keverés mellett, adjuk hozzá a lisztet, illetve a kimért vizet és a tejet.
Keverjük bele a citromlevet, a reszelt citromhéjat és a petrezselymet, végül fűszerezzük is meg.
Forraljuk fel, majd főzzük addig, amíg kellően besűrűsödik.

A Skorpió jegy évszaka az ősz, aminek egyik jellegzetes terménye a dió, amit energetizáló kávéval párosítva megkapjuk a számukra tökéletes desszertet! A süteményt egy kis kreativitással olyan szépen el tudjuk készíteni, akárcsak cukrászmesterek lennénk.

Kávés-diós csodasüti

Hozzávalók és elkészítés:

Kávés-diós tészta:

220 gr vaj
220 gr nádcukor
4 db tojás
250 gr finomliszt
2 tk. sütőpor
100 ml tej
100 gr darált dió
2 gr vaníliaaroma
60 ml frissen főzött feketekávé

A szobahőmérsékleten megpuhult vajat a cukorral habosra keverjük ki, majd egyesével keverjük hozzá a négy tojást. Keverjük, míg a vaj fel nem veszi a tojásokat.
Ezután szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, a darált diót és a vaníliakivonatot is. Ha ezt összedolgoztuk, adjunk hozzá két adag frissen főzött presszókávét.
Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt és kilisztezett tepsibe öntjük, majd elsimítjuk a tetejét - a közepén egy kis horpadást hagyva, hogy sütés közben ne púposodjon fel.
A tésztát 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Az első 15 percben süssük légkeverésen, majd további kb. 25 percig alsó-felső fokozaton - sikeres tűpróbáig - süssük tovább.
Amíg a megsült tészta kihűl, elkészíthetjük a krémet és a grillázst.

Mascarponés-kávés vajkrém:

150 gr vaj
100 gr porcukor
250 gr mascarpone
1 tk. fahéj
1 tk. vaníliaaroma
30 ml frissen főzött feketekávé

A szobahőmérsékletű puha vajat a cukorral ugyancsak kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a szintén szobahőmérsékleten hagyott mascarponét. Vaníliaaromával, őrölt fahéjjal és kihűtött presszókávéval ízesítjük. A könnyű krémet később habzsákba töltve fogjuk felhasználni.

Dió grillázs:

100 gr cukor
150 gr felezett dióbél

Egy magas falú edényben olvasszuk fel a cukrot közepes hőfokon, és kevergetés nélkül, rázogatással karamellizáljuk meg aranybarnára. A dióbelet pár perc alatt mikrohullámú sütőben melegítsük át a hőkiegyenlítés érdekében.
Ezt követően óvatosan keverjük hozzá a diót a karamellhez, és gyors mozdulatokkal forgassuk is meg benne. A keveréket öntsük át egy sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyjuk teljesen megdermedni. A törött, kevésbé sikerült karamelldarabokkal daráljuk finom morzsává a díszítéshez.

A közben kihűlt tészta széleit vékonyan vágjuk le, és a lapot hosszában vágjuk ketté. Szeletjük fel úgy, 12 darab egyenlő méretű téglalapot kapjunk.
Ezek közül hatnak a tetejére nyomunk tetszetős kis halmokat a krémből, majd a maradék hat darabot tegyük rá a krém tetejére. A második sor tésztára is nyomjunk a krémből, végezetül tetszés szerint díszítsük a grillázzsal és a szórható grillázsmorzsával.

Forrás: www.nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...