2022.04.05. 17:30:00 7070 216

1 sós + 1 édes: Főzelék és desszert ajánlat a Kos csillagjegyűeknek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az erős és energikus csillagjegy gyakran vállal fel vezető szerepet. A Kosokra néha az agresszív jelzőt is rásütik, hiszen annyira céltudatos abban, hogy mit is akar. Vajon ez a napi menü kapcsán is így megy náluk? Ha eddig nem próbáltad volna és nincs saját ötleted, mindenképp főzz cukkiniből főzeléket, majd süss egy különleges rétest!

Túrós sütemény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Túrós sütemény

A cukkinit általában töltve vagy rántva, esetleg rakott ételként készítjük, de ez a zöldség teljesen semleges ízű, ezért a fűszerezést változtatva fokhagymával más szerepben is feltűnhet a tányérunkon. Főzhetünk belőle főzeléket is!

Kapros-tejfölös cukkinifőzelék

Hozzávalók:

3 db cukkini
2 ek. olívaolaj
1 közepes méretű vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 liter zöldség alaplé
só és bors, ízlés szerint
330 gr tejföl
2 ek. étkezési keményítő
1 dl főzőlé
1 csokor (lehetőleg friss) kapor

Elkészítés:

  1. Reszeld le a cukkiniket, majd egy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg üvegesre rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Add hozzá a reszelt cukkinit és öntsd fel a zöldségalaplével. Fűszerezd sóval és borssal, azután 10 perc alatt forrald össze az egészet.
  2. A tejfölt az étkezési keményítővel és egy merőkanálnyi főzőlével keverd el csomómentesre. Öntsd ezt bele a cukkinis alaphoz és keverd el jól, majd főzd tovább alacsony lángon.
  3. Végül kerüljön bele az apróra vágott kapor is, és néhány keverés után zárjuk el a gázt.
  4. Húst is fogyasztóknak fasírttal vagy sült hússal, vegetáriánusoknak pedig tojással vagy zöldségfasírttal lehet kiegészíteni a fogást.

Az energiával teli Kos számára fontos, hogy az általa elfogyasztott sütemény valódi energiabomba legyen. A kakaós-rumos és túrós sütemények tökéletesen megfelelnek az ízlésének, emiatt egy különleges túrós rétes tuti befutó lesz.

Rengős túrós rétes

Hozzávalók:

20 dkg margarin
20 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
50 dkg tehéntúró
2 cs. vaníliás cukor
3 db tojás
1 db citrom leve és reszelt héja
175 gr tejföl
4 dl tej

Elkészítés:

  1. A lisztet keverd össze 15 dkg porcukorral és a sütőporral, a hideg margarint is reszeld bele, majd gyúrd össze, és fél órára tedd be a kapott tésztát a hűtőbe.
  2. A túrót szitán törd át, ha homogénebb állagot szeretnél kapni, és add hozzá egy tojás sárgáját, a tejfölt, 5 dkg porcukrot és egy csomag vaníliás cukrot, valamint a citrom levét és héját.
  3. A tésztát hűtés után felezd el és nyújtsd ki. Az egyik felét tedd bele egy 20*30 cm-es kikent tepsibe. Kend el a túrót rajta, majd a másik kinyújtott tésztát fektesd el rajta, és csorgass kevés olvasztott vajat ennek az egésznek a tetejére.
  4. A maradék 2 tojássárgáját keverd el a vaníliás cukorral, és adj hozzá 4 dl tejet.
  5. Verd a 3 tojásfehérjét kemény habbá, ezután forgasd bele a tejes masszába, és az egészet öntsd rá a vajjal leöntött tészta tetejére.
  6. Végezetül 180 °C fokon legalább 50 percig sütjük. Amennyiben a sütemény teteje a kelleténél hamarabb elkezdene megpirulni, takard le alufóliával. A sütés végén érdemes egy kis alsó sütést is beiktatni, hogy az alsó tésztaréteg is biztosan átsüljön.

Forrás: www.nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...