2022.10.14. 16:51:10 11000 313

Spórolós receptek - Óriási gyűjtemény olcsó ételekkel és háztartási tippekkel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt a PROAKTIVdirekt magazinban évek óta gyűjtögetjük a jobbnál jobb hó végi mentő recepteket, bevásárlási tippeket, háztartási tippeket, amelyek megkönnyítik a házi asszonyok mindennapjait és segítenek a spórolásban is. Most pedig eljött az idő, hogy készítsünk nektek egy összefoglalót!

Bevásárlás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bevásárlás

Mindenki érzi a pénztárcáján, hogy mennyivel drágább lett az élet, így a „Ne pazarolj!”-üzemmód valószínűleg a legtöbb embernél már bekapcsolt. Nem tehetünk mást, alkalmazkodunk. Hogy könnyebb legyen, elhoztuk nektek a legjobb spórolós ötleteinket! Javasoljuk, hogy mentsd el ezt a cikket, és amikor úgy érzed szükséged van egy olcsó ebédötletre, takarékos háztartási tippekre vagy extra motivációra, akkor olvasd el, böngéssz benne, oszd meg ismerőseiddel is!

1. Lépés: Vess véget a pazarlásnak!

Gondoltad volna, hogy egy átláthatóbb hűtőszekrény és spájz mennyi pénzt megspórolhat neked? Pedig így van! Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerhulladék keletkezik, és tetemes részéért a háztartások a felelősek.

Még a bevásárlás előtt érdemes körülnézni a hűtőben és a spájzban is, és hetente tartani maradékmentő napot:

Maradékmentés a leggyakrabban megmaradt élelmiszerekkel:

Kenyérmentő tippek>>

Túlérett gyümölcs? Mentő tippek>>

Tuti maradékmentő étel: tésztasaláta többféleképpen>>

Ha úgy érzed, hogy szeretnél fejlődni ezen a téren, akkor olvasd el ezeket a cikkeket is:

A pazarlás a hűtőben kezdődik

Töltsd fel a kamrát a legtartósabb élelmiszerekkel>>

Profi tippek pazarlás ellen>>

2. Lépés: Figyelj oda a nagybevásárlásra!

Te sem a listán szereplő tételeket vásárolod meg a boltban? Nos, eddig lehet, hogy belefért a havi keretbe néhány impulzív vásárlás, de valószínűleg most jobban oda kell ügyelned...

Tippek és trükkök spóroláshoz>>

10 módszer, hogy ne lépd túl a keretet nagybevásárláskor>>

Egészséges és olcsó ötletek bevásárláshoz>>

3. Előbb tervezz, aztán főzz!

Élelmiszer vásárlásÉlelmiszer vásárlás

A menütervezés az egyik legalapvetőbb módja a kosztpénz okos beosztásához. Tanulj nagyanyáinktól, és tervezd meg a menüt, ahogy ők tették>>

Jöhetnek a receptötletek?

Ami eddig olcsó alapanyagnak számított, most az is drága, de még mindig az alábbi hozzávalókból lehet kihozni legolcsóbban az étkezést, így ezekből mindig tarts otthon, és nem érhet meglepetés:

BabfőzelékBabfőzelék

– Hüvelyesek
– Darált hús, bármilyen hús – apróra vágva ;)
– Burgonya
– Rizs
– Szezonális zöldségek, gyümölcsök (most: gomba, káposzta, cékla, sütőtök, alma, körte vagy amit éppen akciósan be tudsz szerezni ;))
– Konzerv vagy házi paradicsomszósz
– Liszt
– Zabpehely
– Bár nagyon drága lett, mégis sokszor megkerülhetetlen alapanyag: a tojás

Ételtípusok, amelyek táplálóak, nagy adagok készülhetnek belőle és nem vágja földhöz anyagilag a családot:

– Rakottasok
– Főzelékek
– Rizottók
– Burgonyás egytálételek
– Tartalmas levesek
– Kelt tészták édesen, sósan... (pogácsa, fánk, kalács stb.)
– Házi pizza
– Házi kenyér
– Húsmentes, „hamis” receptek
– Kásák (zabkása, tejbegríz, polenta stb.)

Takarékos receptötleteink az elmúlt évek terméséből – Linkgyűjtemény:

Hamis gulyás, Gombás spagetti, alföldi burgonyás tarhonya>>
Zöldséges lencsepörkölt recept>>
Töltött burgonya és sonkás hagymás tészta recept itt>>
Egy teljes menüötlet a levestől a desszertig>>
Zöldségfasírtok>>
Lecsós csirkemáj
Frankfurti leves
Babgulyás
Chilis bab
Rakott káposzta
Mindenféle rakottas maradékból
Kásák
Polenta és más olcsó receptek

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.