2020.05.10. 18:08:41 9168 288

Zsíros a bőröd? - Ezért lehet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A zsíros arcbőr sokunk életét megkeseríti. Habár az elmúlt időszakban bőven volt ideje bőrünknek kicsit fellélegezni, nagy valószínűséggel a bőrtípusunk nem változott – ha valaki eddig is küzdött a csillogással, az ezután is fog. De legalább enyhíthetünk rajt!

Zsíros arcbőr - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zsíros arcbőr

Szerencsére igen, legalábbis, ha ismerjük az azt kiváltó okokat!

Mi okozhatja a bőr fokozott zsírosodását?

Túl sok az alkohol?

Már nem az elfogyasztott alkohol mennyiségére gondolunk, hanem arra, hogy az arclemosód tartalmaz túl sok alkoholt. Használj alkoholmentes, vagy csökkentett alkoholtartalmú arclemosót, különben a bőröd túlságosan elkezd zsírosodni.

Túl sok a víz?

A megfelelő folyadékfogyasztásra muszáj odafigyelni, ám a túl gyakori arcmosással pont az ellenkezőjét éritek el: ahelyett, hogy a bőröd kevésbé zsírosodna, a túl gyakori mosakodás csak fokozza a faggyútermelést!

Túl sok a nap?

A túlzásba vitt napozás is fokozhatja a bőr faggyútermelését, úgyhogy nem árt, ha alkalmanként az árnyékba húzódsz!

Túl sokáig húzod?

Mármint az ágyneműhuzat cseréjét! Kéthetente érdemes lecserélni a huzatot, hiszen ezen is megmaradhatnak különböző szennyeződések, sminkmaradványok, amik „visszaszennyezhetik” a bőrödet!

Túlságosan tartasz tőle?

Mármint a hidratáló krém használatától? Pedig nem érdemes, mert a megfelelő hidratálókrém használatával megakadályozhatod a bőröd zsírosságát!

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mi a méreted? – Számold ki hozzád illő hajhosszt!

Mielőtt fodrászhoz megyünk, eltervezzük, hogy most bizony ennyit meg annyit vágatunk majd a hajunkból, és itt nyíratjuk fel, meg ott, mert majd úgyis megnő, ha nem tetszik, és így tovább. No persze, mire odakerülünk a székbe, marad a „legyen csak 5 centi a végéből” stílus!:)

Feszült vagy? – 2+1 instant tipp a gyors nyugalomért

Van az úgy, hogy minden összejön, és a stressz-szinted az egekben. Azt veszed észre, hogy egész nap be vagy feszülve, és lassan már nem tudsz koncentrálni, mert annyi a megoldandó feladat, hogy úgy érzed, egyszerűen belefulladsz. Van az a pont, mikor Neked kell eldöntened: elsüllyedsz a stressztengerben, vagy megállsz egy pillanatra és megpróbálsz megnyugodni.

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.