2014.05.03. 07:00:00 13562 29

Víznap könnyedén, ahogy még soha nem próbáltad!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy közeledik a bikiniszezon úgy sanyargatjuk egyre többet a testünket. Különböző diéták, fogyókúrák és méregtelenítő módszereket alkalmazunk, hogy minél jobban álljon rajtunk a parányi ruhadarab. Persze nem kell feltétlenül a strandolás szerelmeseinek lennünk ahhoz, hogy késztetést érezzünk a fogyásra. Tavasszal kiderül, hogy mit rejtegettünk a nagykabát alatt, ahogy egyre kevesebb ruhaneműt aggatunk magunkra. Mivel segíthetjük a fogyást?

Víz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Víz

Diéták, fogyókúrák, egynaposok

Egy átfogó alakformáló tervet már megosztottunk veled, tippjeinket itt olvashatod. Mint már bizonyára tudod, tartós eredményt csak életmód váltással érhetsz el. Ha csak időszakosan fogyókúrázol, akkor a jojó-efektust nem úszhatod meg. Amit tavaly nyáron ledobtál, az télen észrevétlenül visszakúszott és most kezdheted elölről az egészet. Bármelyik fogyókúrát is választod, felturbózhatod az eredményt a víznapokkal.

Hogyan tarts szenvedés nélkül víznapot?

Amennyiben a fogyókúrád nem szélsőséges (értsd.: nem éhezel közben, egyébként az ilyen fogyókúrákat, nagy ívben kerüld el), akkor nyugodtan beiktathatsz hetente egy-egy víznapot, főként 30 év felett. A víz segít szervezeted hidratálásában, kicsit felpörgeti a vérnyomásodat és a legfontosabb, utána garantált a lapos has. Nélkülözhetetlen tipp a víznaphoz: ne reggeltől másnap reggelig, hanem déltől-délig tartsd.

Miért jó ez a módszer?

Délben szépen megeszed a szokásos ebéded, ügyelj arra, hogy ne edd túl magad. Majd délután már csak vizet fogyasztasz, lehetőleg lúgosabb kémhatású, szénsavmentes ásványvizet. Éjszaka alszol, majd másnap délig folytatod a küldetésed, és a végén megebédelsz. Szintén vigyázz arra, hogy ne edd túl magad, és ne a zsíros, nehéz ételek közül válassz.

Opciók víz helyett

A mentes vizet gyógyteával is helyettesítheted. Ha nagyon megéhezel, akkor igyál egy kis langyos teát, a langyos folyadék jobban telít, mint a hideg. Ihatsz még frissen préselt zöldséglevet, illetve frissen facsart gyümölcslevet. Óránként 2,5 dl folyadék a minimum. Fontos, hogy vízből igyunk a legtöbbet. A reggeli kávét, ha lehet, hagyjuk ki, esetleg pótoljuk az ebéd után.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...