2017.05.08. 10:50:13 11140 272

Vitázni szeretnél? Ezekkel a mondatokkal biztos a „siker”!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy gondolod, egy jó kis vitatkozás a partnereddel jót tenne a lelkivilágodnak? Könnyebben levezethetnéd a napközben felgyűlt feszültséget? Vagy egyszerűen csak túl unalmas volt a nap? Vesd be a lenti mondatok valamelyikét, és tádááám, máris egy kiadós vita kellős közepén találod magad!

Vita - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vita

A fent írt bevezető persze csak vicc, hiszen ki szeretne a kedvesével vagy bárkivel direkt összetűzésbe keveredni? Ha Te is kerülnéd a vitás helyzeteket, a következő mondatokat inkább hanyagold békés és kevésbé békés időszakban is! Vagy ha éppen Te hallod valamelyiket, egyszerűen csak engedd el a füled mellett! Jobb a békesség! Nem igaz?;-)

Ha békét akarsz, ezeket ne mondd!

„Kivel beszéltél?/Kinek írogatsz?”

A finom érdeklődéssel nincs is gond, hiszen természetes, hogy érdekel minket, kivel kommunikál (olyan önfeledten) életünk értelme, de ha a hangsúlyra figyelünk, máris szebben hangzik bármelyik kérdés! Kérdezzünk inkább érdeklődően, mintsem fenyegetően!

„A hétvégén? Már megint a szüleidhez?”

Ha mindenképpen kikívánkozik belőled ez a kérdés, és finoman jeleznéd is, hogy ez most szerinted annyira nem jó ötlet, legalább hagyd ki a „már megint” szavakat! És ami a lényeg: legyen egy B verziód azzal kapcsolatban, mit is csináltok a hétvégén, ha már nem a kedves Mamához és Papához mentek!

„Most nem akarok erről beszélni!”

Hát akkor mégis mikor akar róla beszélni???? Ez az a mondat, ami után garantált egy kiadós veszekedés! Persze, csak az adott probléma nem kerül megbeszélésre…

„Biztos, hogy kell az a desszert?”

Biztos, hogy gondolkodnak a teremtés koronái, mielőtt a (kínkeserves) diéta után, a strandszezon előtt, egy kellemesen elköltött vacsorát követően, egy óvatlan pillanatban felteszik ezt a kérdést szívük hölgyének? Nem, valószínűleg nem! Pedig nem ártana! Szóval, urak, számoljatok tízig, mielőtt ehhez hasonló mondatok hagyják el a szátokat! És nem csak a bikiniszezon előtt! BÁRMIKOR!

„Háttööö, olyan más a hajad, ugye?”

Nyugalom, legalább észrevette, hogy új a frizuránk! Mondjuk, én azt a „háttöööö” bevezető nyökögést kihagynám…:.-)

„Nem volt otthon a fodrász?”

Nyugi, legalább azt megjegyezte, hogy mész valahova!:-)

„És hol voltál, mit csináltál ma?”

Igen, 100 %, hogy nem vette észre az új frizurádat, de nyugalom, számolj szépen 3-ig és szúúúúszááááá!:-)

„Érdekes színű ez a rúzs/nyakkendő/póló stb.!”

Az érdekes az nem egy szín, hanem egy piszkálódásra igencsak alkalmas szavacska. Ha békét akarsz, hanyagold! Jó az a rúzs/ing/póló/nyakkendő úgy, ahogy van! Végülis, ha ő jól érzi magát benne! (Ne, ezt se mondd ki hangosan!)

Ötlet: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...