2016.02.27. 11:05:46 10257 273

Viszlát, pattanásos bőr! – Ezeket kerüld a tiszta bőrért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szép is a tavasz és a vele érkező rügyfakadás, ám amikor az arcunkon keletkeznek ezek a „rügyek”, már kevésbé tesznek minket boldoggá. Mi tényleg mindent megteszünk, hogy elkerüljük a pattanások kialakulását, de néha egy-egy azért ott éktelenkedik az arcunkon. Mit tehetnénk még ellene?

Pattanás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pattanás

Nem csak a rendszeres arctisztításra, hanem az egészen egyszerű, hétköznapi dolgokra is érdemes odafigyelnünk!

A mindent eltakaró smink

Lehet, hogy sok mindent elfed az arcodra felvitt festék, de sajnos a pórusaidat is eltömíti. Ha lehet, válassz olyan alapozót, ami hagyja lélegezni a bőrödet. És persze lefekvés előtt mindig távolítsd el a sminket az arcodról.

Nem mindegy a frizura

Az arcba belelógó frizura a pattanások melegágya is lehet, hiszen a fejbőrön, hajon lévő szennyeződések, „bacik” az arcra kerülnek és ott csúnya pattanások formájában kelnek életre. Válassz olyan frizurát, ahol a hajad nem az arcodba, arcodra lóg, vagy legalább egy hajpánttal tartsd hátul a kósza tincseket.

Az a fránya telefon

Telefonunk bizony a baktériumok és mindenféle piszkok melegágya. Gondoljunk csak bele: utazás, bevásárlás alkalmával mennyi mindent összetapogatunk, és ugyanazzal a kezünkkel fogjuk meg a telefonunkat, majd azt a készüléket tesszük az arcunkhoz. Hát, nem túl higiénikus. Néhanapján töröld át a telefont valamilyen fertőtlenítőkendővel, és ha lehet, feleslegesen ne használd vásárlás, utazás során.

Piszkos kezek

Amikor az ember meglátja a tükörben, hogy az állára, homlokára, ne adj’Isten, az orrára odanőtt egy nagy hupli, kedve támadna azonnal nekiesni és kinyomni. De azért csak lassan a testtel! Piszkos kézzel pláne ne álljunk neki a műveletnek. Ha tényleg nem bírjuk megállni, hogy azon nyomban kivégezzük a kis „betolakodót”, előtte alaposan mossunk kezet! És az sem árt, ha az arcunkat is megtisztítjuk a szennyeződésektől, sminktől. És persze, fertőtleníteni sem ártana a „bibit” utána…

Szép álmokat!

Vagyis a szép álmok helyett inkább elegendő álmokat! Hogy elkerüld a felesleges pattanásokat, törekedj minden nap a megfelelő mennyiségű alvásra.

Forrás: www.miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...