2021.01.24. 15:08:16 8938 265

Virtuálisan bejárható lett a kecskeméti Cifrapalota Sisi-kiállítása
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Virtuálisan bejárható lett a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyének népszerű Sisi-tárlata - közölte az intézmény az MTI-vel.

Kiállítás, múzeum - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kiállítás, múzeum

A tájékoztatás szerint, a szeptemberben nyílt "Magyarország áldott emlékezetű királynéja" - Sisi, Ferenczy Ida és a magyar udvartartás című tárlat megnyitásától a Cifrapalota - a koronavírus okozta járvány miatti - kényszerű bezárásáig nagy népszerűségnek örvendett. Sokan szerették volna még az eredetileg február végéig nyitva tartó tárlatot megnézni, ezért a múzeum munkatársai elkészítették annak virtuális változatát.

Az online térben a látogató végigjárhatja a kiállítás mind a négy termét, miközben a műtárgyakra ráközelíthet, az információs táblákat pedig el is olvashatja.

A tárlat középpontjában Erzsébet királyné élete, Magyarországhoz és a magyarokhoz fűződő viszonya áll. Bemutatja a magyar udvartartás tagjait, mindennapjait a királyné környezetében, megismerteti a kiegyezéshez vezető utat, amelyben Sisi és bizalmasa, "barátnéja", Ferenczy Ida központi szerepet kap.

A királyné Magyarországon elsősorban Gödöllőn és Budán tartózkodott, így a kiállítás e helyszínek mindennapjait is megidézi a gödöllői falkavadászatoktól a budai bálokig. Bemutatja a "magyar királykisasszonyt", a Budán született Mária Valériát és magyar környezetét is. Külön terem foglalkozik a királyné halálával és emlékezetével.

A múzeum a kiállításhoz több mint tíz intézményből kölcsönzött műtárgyakat, fotókat és dokumentumokat. A tárlat különleges színfoltjai Erzsébet királyné, Ferenczy Ida és Andrássy Gyula ruháinak Czédly Mónika által készített, kutatásokon alapuló hiteles rekonstrukciói.

A kiállítás online a https://muzeum.kecskemet.hu/ oldalról érhető el.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...