2021.08.05. 12:12:20 9549 247

Virágot ajándékba? Köss csokrot te magad!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szuper ajándék, de lehet nagyszerű kiegészítője az otthonodnak, sőt eseményekre is készülhetsz vele te magad. Keresztelő, névnap, esküvő? Kösd magad a csokrot!

Nő virágcsokorral - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nő virágcsokorral

A virágkötés tipikusan olyan munka, amire életében egyszer szinte minden nő vágyik, bár igaz, általában nem gyerekként, hanem inkább a második, harmadik x után. Ha nem is váltasz mindjárt hivatást, egyszer-egyszer érdemes kipróbálnod magad a virágkötésben, feltéve, ha te is azok közé tartozol, aki szívesen foglalatoskodna ilyesmivel. Dobd fel kicsit az otthonod egy igazán különleges csokorral!

A virágokra nagyon kell figyelni

Ha olyan szerencsés vagy, hogy otthon a kertben is gyönyörű virágok nőnek, akkor már az alapanyagod is megvan. Először is gondold át, miket szeretnél a csokorban látni, és milyen hangulatot szeretnél velük elérni, majd nézd meg melyek illenek egymáshoz. Ez alatt ne csak a színeket értsd! A virágfej formája például sokat számít, akkor lesz az összhatás tökéletes, ha csak kerek, csak tojásdad, vagy csak hosszúkás virágokat rendezel a csokrodba. Válaszd ki először, hogy melyik virág legyen a bokréta főszereplője – például a rózsa vagy a liliom is remek választás – és mellé válogass formában, színben harmonizálókat. Az is fontos, hogy szeded össze a virágokat. A tulipánnál a hagyma mindenképp maradjon a földben, ám a földfelszínhez a lehető legközelebb vágd el a szárat. Minden mást is hasonlóan hosszú szárral metsz le. Főleg bimbókat, éppen nyíló virágokat érdemes begyűjteni, hiszen ezek tovább tartanak és csúcsformájukat fogják a csokorban adni. Miután megvannak a virágok, távolítsd el a fölösleges részeket, például a legtöbb levelet, a tüskéket.

Válassz mellékszereplőket is!

A tökéletes összképhez töltővirágra is szükség lesz: völgycsillag, rezgő, palástfüvek, pálmalevelek, mind alkalmasak. Ha egy kicsit merészebb vagy, a friss zöld borostyánért is nyúlhatsz. Ha minden „szereplő” összejött, vágd egyforma hosszúra a szárakat. Ez egy átlagos csokornál kb. 30 centiméter, de persze a végleges csokormérettől függően eltérő lehet bármely irányban. A fővirág köré kezd el a kezedbe hozzáfogni egyenként a többi virágot, folyamatosan alakítva az alakot. Szorosan fogd össze őket, hogy ne legyen zilált, szétesett hatás a végén. Lehet a csokor hosszú, elnyújtott, de kör alapú is, leginkább a virágok fejének formájához igazodva. Ezt követően egy zsineggel, továbbra is szorosan tartva kösd össze a virágokat, és a madzagot takard el selyemszalaggal. Hogyha ajándékba lesz, az elkészült csokrot keresztirányban fektesd a papírra vagy nejlonra, finoman, de viszonylag szorosan tekerd rá, majd szalaggal rögzítsd.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest, a Fiastyúk csillaghalmaz, a holdsarló, a Mars, a Jupiter és a Bika csillagkép vörös csillaga, az Aldebaran kerül közel egymáshoz.

Csak egyszer élsz, élvezd! - A hedonista életszemléletről

Szótári értelmezés szerint a hedonizmus egy ókori görög filozófiai irányzat, mely a testi és szellemi élvezetekre összpontosít, ezt tekintve az életben a legfőbb jónak. Hétköznapibb megközelítésben ez egy olyan életfelfogást és gyakorlatot jelöl, melyben az érzéki örömök élvezete az egyéni élet vezérfonala. Manapság leginkább a „You Only Live Once”, röviden: „YOLO”, magyarul: „csak egyszer élsz”, megközelítésben találkozhatunk ezzel az életfelfogással. Ám nem csupán erről van szó…

Válságban az életünk közepén? Van kiút

Az életközépi krízis (midlife crisis) fogalmáról elsőként Jaques Elliot, kanadai pszichoanalitikus írt, amit leginkább felnőtt férfiak tapasztaltak. A szakember praxisában felfigyelt arra, hogy ez a jelenség nagyjából a negyvenes évekbe lépve, szinte elkerülhetetlenül és szükségszerűen jelenik meg. Ebben a konfliktusban az egyén szembe találkozik a saját végességének valóságával, ami megrémíti, és egyfajta sokként, mi több, halálfélelemként éli meg. Gyakran az „életbe menekülés” útját választja, melyben új szerelmeket keres, lelki öngyógyító kísérletet tesz, és egy illuzórikus második ifjúkor mentsvárába akar menekülni. Hogyan ismerhetőek fel e krízis jelei, és milyen kiutak állhatnak a rendelkezésünkre?