2021.08.05. 12:12:20 9354 247

Virágot ajándékba? Köss csokrot te magad!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szuper ajándék, de lehet nagyszerű kiegészítője az otthonodnak, sőt eseményekre is készülhetsz vele te magad. Keresztelő, névnap, esküvő? Kösd magad a csokrot!

Nő virágcsokorral - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nő virágcsokorral

A virágkötés tipikusan olyan munka, amire életében egyszer szinte minden nő vágyik, bár igaz, általában nem gyerekként, hanem inkább a második, harmadik x után. Ha nem is váltasz mindjárt hivatást, egyszer-egyszer érdemes kipróbálnod magad a virágkötésben, feltéve, ha te is azok közé tartozol, aki szívesen foglalatoskodna ilyesmivel. Dobd fel kicsit az otthonod egy igazán különleges csokorral!

A virágokra nagyon kell figyelni

Ha olyan szerencsés vagy, hogy otthon a kertben is gyönyörű virágok nőnek, akkor már az alapanyagod is megvan. Először is gondold át, miket szeretnél a csokorban látni, és milyen hangulatot szeretnél velük elérni, majd nézd meg melyek illenek egymáshoz. Ez alatt ne csak a színeket értsd! A virágfej formája például sokat számít, akkor lesz az összhatás tökéletes, ha csak kerek, csak tojásdad, vagy csak hosszúkás virágokat rendezel a csokrodba. Válaszd ki először, hogy melyik virág legyen a bokréta főszereplője – például a rózsa vagy a liliom is remek választás – és mellé válogass formában, színben harmonizálókat. Az is fontos, hogy szeded össze a virágokat. A tulipánnál a hagyma mindenképp maradjon a földben, ám a földfelszínhez a lehető legközelebb vágd el a szárat. Minden mást is hasonlóan hosszú szárral metsz le. Főleg bimbókat, éppen nyíló virágokat érdemes begyűjteni, hiszen ezek tovább tartanak és csúcsformájukat fogják a csokorban adni. Miután megvannak a virágok, távolítsd el a fölösleges részeket, például a legtöbb levelet, a tüskéket.

Válassz mellékszereplőket is!

A tökéletes összképhez töltővirágra is szükség lesz: völgycsillag, rezgő, palástfüvek, pálmalevelek, mind alkalmasak. Ha egy kicsit merészebb vagy, a friss zöld borostyánért is nyúlhatsz. Ha minden „szereplő” összejött, vágd egyforma hosszúra a szárakat. Ez egy átlagos csokornál kb. 30 centiméter, de persze a végleges csokormérettől függően eltérő lehet bármely irányban. A fővirág köré kezd el a kezedbe hozzáfogni egyenként a többi virágot, folyamatosan alakítva az alakot. Szorosan fogd össze őket, hogy ne legyen zilált, szétesett hatás a végén. Lehet a csokor hosszú, elnyújtott, de kör alapú is, leginkább a virágok fejének formájához igazodva. Ezt követően egy zsineggel, továbbra is szorosan tartva kösd össze a virágokat, és a madzagot takard el selyemszalaggal. Hogyha ajándékba lesz, az elkészült csokrot keresztirányban fektesd a papírra vagy nejlonra, finoman, de viszonylag szorosan tekerd rá, majd szalaggal rögzítsd.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...