2020.02.21. 14:30:42 8412 269

Világvégék, amiket már túlélt az emberiség!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Talán még sosem gondoltál úgy az elmúlt századok embereire, mint óriási túlélőkre. Oké-oké, volt egy két háború, ami most biztosan eszedbe jut, egy két válság, meg ilyen-olyan nehezítő körülmények… De valamit biztosan tudtak az ősök, ha túléltek mennyi, mennyi világvégét.

Világvége 2020-ban? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Világvége 2020-ban?

Persze ha kishitű vagy, nyugodtan gondold úgy, hogy nem nagy túlélési képességüknek köszönhető a számtalan csoda, hanem annak, hogy valójában csak ki talált veszélyek voltak. De az egy sokkal unalmasabb verzió. Nézzük a leghíresebbeket a régmúlt bolygó szintű katasztrófa elméleteiből!

1666 – Jön a mumus

Az egyik első, amiről tudunk egészen leegyszerűsíthető: a 666 nem éppen kedvenc száma a keresztények világnak. Az elmélet szerint 1666-ban kellett volna egy Jézus Krisztus második feltámadása esemény keretében megharcolnunk az ördöggel – majd hősiesen meghalnunk világ szinten. Nem jött össze.

Azért egy londoni tűzvész csak lett – de arról nem az évszám, sokkal inkább egy feledékeny királyi pék tehetett, mikor a kemencét égve hagyta. Pontos adat áldozatokról nincs, feltehetően senki nem halt meg a lángokban.

1758 Halley-üstökös

Az első olyan rövid keringési idejű üstökös, amit volt szerencséje az emberiségnek megfigyelni és a közeledtét várni. Ez ám olyan rémisztő volt, hogy mindjárt összekötötték a világ random negatív eseményeivel is. Akkor is, ha még az esemény sem volt igazán rossz. Bár 1758-ban a világvége elmaradt, ezeknek az elméleteknek köszönhetően aztán 1986-ban ismét lehetett egy kicsikét rettegni. Mind ékes példái vagyunk, hogy valami megint közben jött.

Azonban simán lehet, hogy 2061. július 28, az újabb várható közelítés tényleg elhozza a rettegett finist. Addig azonban nyugodtan kételkedjünk benne, hogy az üstökös cianidból álló kondenzcsíkot húz maga után, már csak azért is, mert a kondenzcsík lényegében kicsapódott, megfagyott vízből álló, mesterségesen létrejött felhő.

1938 Megjátszott világvége – Ufó támadással

Lényegében egy remek sci-fi regény kelt életre egy rádiójáték keretében, ami egy rosszul sikerült tréfa, vagy egy komoly társadalmi teszt értékű átverés volt valójában. Az emberek elhitték, hogy földönkívüliek szállták meg a Földet – legyünk pontosak, Amerikát. Rettegés vette kezdetét, sok-sok embert a frász kerülgetett és nézte gyanakodva a szomszédját a következő hetekben. Ezt pedig természetesen meglovagolta sajtó, és tömeges öngyilkosságokról, hatalmas káoszról számoltak be. Míg ki nem derült, hogy a földönkívüliek valahogy otthon maradtak mégis és tulajdonképpen az emberek sem reagáltak ilyen szélsőségesen, csak a firkászoknak volt színes a fantáziája... Akkor talán még nem gondolták az emberek, hogy a pokol a következő évben kezdődik majd.

A meglepően realisztikusra sikerült rádióműsor alapja egyébként Orson Welles – Világok harca című regénye volt, ami a nagy sikerre – utólag talán nevezhetjük így – való tekintettel itthon is feldolgozásra került. Különlegessége, hogy magyarra fordították a neveket és helyszíneket is, így Budapestet is megszállták az idegenek egy műsor erejéig. Itthon nem lett belőle pánikhangulat, bár nem is ez volt a cél.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...