2023.03.24. 10:52:36 5924 239

Világos? Nem? – Így engedd be a fényt a sötét fürdőszobádba!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Főleg kisebb lakásokban fordulhat elő, hogy a fürdőszobát kénytelenek úgy elhelyezni, hogy természetes fény már alig-alig, vagy inkább semennyire ne jusson be a helyiségbe. Ablak híján pedig általában mindig sötét van itt, és kénytelenek vagyunk mesterséges fényt használni a nap minden szakában.

Színes fürdőszoba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színes fürdőszoba

Emiatt a fürdőszobánk sokkal kisebbnek hathat, mint amekkora valójában, úgyhogy mindenképpen érdemes trükközni, hogy nagyobbnak hasson a helyiség. Íme, néhány egyszerű trükk!

A jó öreg tükör

A fürdőszoba egyik fontos tartozéka a tükör, nem is hagyhatnánk ki a berendezésből. Ám nem mindegy, mekkora méretűt választunk. Ha szeretnénk nagyítani a teret, érdemes minél nagyobb tükröt választani. Sőt, akár több tükör is megfér a falon!

A színek

Kisebb helyiségben természetesen fontos, hogy milyen színű járólapot, csempét, falfestéket választasz. A fürdőszoba esetében a fuga színére is érdemes odafigyelni, és világosabb árnyalatút választani. Egy felújításnál erre is érdemes hangsúlyt fektetni. Ami még nagyon lényeges, már ami a színeket illeti, az a fürdőszobabútor színe. Ha nem szeretnéd, hogy kisebbnek hasson a helyiség, itt is a világosabb árnyalatú mellett tedd le inkább a voksod.

Jó, ha van, de ne vidd túlzásba!

Ne feledkezz meg a fürdőszoba dekorációról sem! De! Itt tényleg igaz, hogy a kevesebb több! Nem érdemes mindenféle csempékkel, növényekkel telepakolni a fürdőszobát, mert csak a helyet veszik el az amúgy is fontos dolgoktól. Kerüljön egy növény ide, egy oda, de a zsúfoltság itt sem lesz a barátod.

Felejts el a zuhanyfüggönyt!

Ugyan a zuhanyfüggöny egyszerű, illetve viszonylag olcsó megoldás, ám nem biztos, hogy sötét helyiségben éppen ez lesz a legpraktikusabb. Egy üvegfal sokkal jobban is mutat, illetve világosabb hatást is kelt.

Ha már természetes nincs…

Nyilván, akkor a mesterségessel kell játszanod! Naná, hogy a fényről beszélünk! Érdemes többfélét is igénybe venni! A mennyezeti világítás alap, a tükör feletti világítás szintén. Ezek fajtájával, erősségével, színével lehet játszani. Illetve, többféle dekorvilágítást is érdemes bevetni, a térnövelés érdekében.

Hiányzik az ablak?

Ha a válaszod igen, ám utcára, udvarra nyíló ablak készítésére nincs lehetőség, csináltass olyat, ami a lakás valamely helyiségére nyílik. Természetesen nem nagyméretű ablakra gondolunk, és inkább magasabb részre kerüljön ez a kis nyílás. A lényeg, hogy szűrődjön be némi természetes fény is a fürdőhelyiségbe. Szellőzés szempontjából sem rossz ez e megoldás. Ám ha ablakra nincs is lehetőség, egy vagy két sor üvegtégla is sokat dobhat a helyiség fényviszonyain.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...