2022.10.26. 17:25:00 7935 307

Vigyázz, a hűvös idő étrendi hibákra késztethet! Ezekre figyelj!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Miért is kritikus fontosságú mindenki számára, hogy az évszakok változásával változtassunk az étkezési és legfőképpen a nassolási szokásainkon? Ahhoz, hogy még tavaszig is megmaradjon az egészséges testsúlyunk, el kell kerülnünk a gyakori étkezési hibákat.

Téli desszertek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Téli desszertek

Mindannyian tapasztaltuk már, hogy ahogy az idő egyre hidegebbre fordul, mi egyre inkább vágyunk a forró és sült harapnivalókra. Ez azonban általában csak emésztési problémákhoz - például puffadáshoz és lassú emésztéshez - vezet. De ez nem az egyedüli étrendi hiba, amit elkövetünk magunk ellen!

Néhány nagyon gyakori étkezési hiba, amelyet el kell kerülni az időjárás változásai miatt:

Rántott vagy olajos ételek fogyasztása

Egy forró tányér olajban sült étel nagyon csábító lehet, azonban ezek a fogások legtöbbször panírozva is vannak. Ez a kettős növeli a gyomor szövődmények kialakulásának kockázatát és a gyomorsav mennyiségét.

A szezonális termények hanyagolása

Miért érdemes helyi termelésű, szezonális gyümölcsöket, zöldségeket és zöldeket választani? A megfelelő immunerősítő képesség, a könnyű emésztés és az antioxidáns tulajdonságok biztosítása érdekében. A szezonális élelmiszerek beiktatása ráadásul a méregtelenítési folyamaton keresztül is segíti szervezetünk jó egészségi állapotát megőrizni.

A citrusfélék fogyasztásának kerülése

A citrusfélék kiváló természetes C-vitamin források. Ez a vitaminunk pedig köztudottan fontos az immunitás javításához és a fertőzések leküzdése érdekében végbemenő testi folyamatokhoz, így különösen télen elengedhetetlen. Habár a savanyú íz jobban esik a melegebb hónapokban, figyeljünk oda arra, hogy a változékony, immunitásunkat veszélyeztető évszakokban ugyancsak legyenek jelen az étrendünkben. A citrusfélék gyümölcslevek formájában, saláták kiegészítőjeként vagy egyszerűen friss gyümölcsként is fogyaszthatók.

Csökkenő hidratáltság

Az emberek hajlamosak a hőmérséklet csökkenésével arányosan csökkenteni folyadék fogyasztásukat, sokaknak nincs kedvük elegendő mennyiségű vizet inni. Ez komoly hiba, mivel a jobb hidratálás segít az energiaszint fenntartásában, a súlygyarapodás elkerülésében, és ezek mellett a megfelelően hidratált szervezet kevésbé lesz érzékeny a különböző fertőzésekre.

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...