2016.10.15. 12:36:09 13504 356

Vigyázat, vitaminhiány! – 5 jel, hogy Te is ettől szenvedsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Napok, sőt, hetek óta fáradt vagy, pedig többet alszol, mint korábban, de valamiért mégsem bírod magad kipihenni. Sőt, ennek tetejébe még úgy érzed, kerülget valami betegség, ami legyengít ugyan, de ledönteni nem bír a lábadról. Csak az őszi rossz idő teszi, vagy valami más állhat a háttérben?

Fáradtság, betegség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fáradtság, betegség

Meglehet, szervezeted vitaminraktárai ürültek ki. Jó, ha odafigyelsz tested jelzéseire.

Vitaminhiányod lehet, ha…

... nem vagy épp jó bőrben

Ha valamilyen vitaminból hiány van odabent, az a bőrödön biztos meglátszik. Ha az repedezett, durva, száraz, akkor magnézium, B5- (más néven pantoténsav) és B3-vitamin (niacin) hiányod lehet. Ha arcodon piros foltok jelennek meg, bizony jó lesz, ha feltöltöd tested B2-vitamin készleteit. Az aknéra hajlamos bőr B2-, B6- és A-vitamin hiányt jelezhet. Ha sápadt, fakó lesz a bőröd, ideje gondoskodnod arról, hogy szervezetedbe még több biotin (B7-vitamin), vas és kalcium kerüljön. Ha bőröd már nem olyan feszes, szintén vas és réz hiányozhat a testedből.

...látásod nem az igazi

Ha homályosan látsz, az akár utalhat arra is, hogy A-vitaminból csak csekélyke van a szerveztedben, hiszen ennek a hiány a szaruhártya elvékonyodik, zavarossá válhat. Kiegyensúlyozott, vitaminban gazdag táplálkozással mindez orvosolható, de semmiképpen ne hanyagold el ezeket a tüneteket.

... ha nehéz napok már a PMS-sel elkezdődnek

Nem csak az ösztogénszint esése, hanem a vitaminhiány is okozhatja a menstruáció előtt jelentkező kellemetlen tüneteket, mint vizesedés, mellfeszülés, fej-, has-, hátfájás, rossz közérzet.

... ha a memóriád nem egészen úgy működik, ahogy eddig

Ha nehezen bírsz koncentrálni, könnyen esel „depis” hangulatba, és szörnyen feledékeny vagy, lehet, nem ártana belekezdenek egy kiadós vitaminkúrába.

... ha immunrendszered kezd alulteljesíteni

Ez nem csak azt jelenti, hogy állandóan ágynak dönt valami. Meglehet, éled a szokásos hétköznapokat, de állandó náthával, köhögéssel, rossz közérzettel tarkítva. A lábadról nem dönt le, de egyszerűen nem bírsz kikeveredni belőle. C-vitaminból, A- és B6-vitamiból mindenképpen „feltöltésre” szorulsz.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...