2017.06.30. 13:20:37 9653 289

Vegyes virágos cserép otthon - Te is elkészítheted!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy vegyes virágkompozíciót különösebb probléma nélkül mi is bátran összerakhatunk, és így azon kívül, hogy nagy valószínűség szerint olcsóbban is megúszhatjuk, a saját munka örömét abszolúte nem tudja pótolni semmi.

Vegyes virágcserép - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vegyes virágcserép

Úton-útfélen, mindenféle közepes és annál nagyobb hiper, szuper és egyéb marketekben láttunk már vegyes összeállítású virágcserepeket. Ezeket az ilyen-olyan ízléssel és lelkesedéssel összerakott virágkompozíciókat gyakorlatilag tavasztól késő őszig mindig megtaláljuk, különös tekintettel azokra az időszakokra, amik piros betűs ünnepként vannak nyilvántartva minden magára valamit is adó virágos naptárában. Gondolok itt anyák napjára, népszerűbb névnapokra. Hogyan is lássunk hozzá a kreatívkodáshoz, ha önállóan akarunk nekilátni?

Amire szükségünk lesz:

  • Néhány kisméretű növényke
  • némi általános virágföld
  • ültető lapát
  • egy, az átlagnál laposabb cserép vagy kaspó
  • ha úrilányok vagyunk, kertészkesztyű (vagy bármilyen allergiánk, sérülésük egyebünk van, aminek nem használ, a turkáljuk a talajt)

Lépésről lépésre

Vegyes virágcserépVegyes virágcserép

A virágokról bontsuk le a műanyag kaspót, amiben megvettük őket. A cserépbe téve nagyjából rendezzük el őket aszerint a koncepció szerint, amit megálmodtunk velük kapcsolatban.

Miután megtaláltuk a helyüket a cserépben, a virágföldet pótlásként tegyük a tövekhez.

Kicsit tömörítsük a virágok körül a földet, de semmiképpen sem erőből nyomva agyon a növényünk gyökérzetét és magát a virágot. Ahogy nagymamám mondaná: érzéssel, fiam.

Miután elkészültünk, öntözzük a cserepet, majd tegyük rendeltetési helyére és gyönyörködjünk benne. Ha balkonra, erkélyre tesszük, célszerű alátétet tenni alá.

Vegyes virágcserépVegyes virágcserép
Tényleg nem egy ördögtől való dolog összeállítani egy virágkompozíciót. Alapvető dolgokat érdemes azért szem előtt tartani, ilyen például az, hogy megközelítőleg azonos vízigényű növényeket válogassunk egy helyre. Nem biztos, hogy az extrém szárazságtűrő jól ellenne a mindennapos locsolást igénylő egynyári kis virággal. De ettől eltekintve a különböző virágkompozícióknak csak a fantáziánk szabhat határt. Nomeg a pénztárcánk.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...