2019.07.31. 16:49:59 8485 269

Véget ért a műanyagmentes július – de maradj tudatos!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Idén nyáron végre egy hasznos divathullám sepert végig Magyarországon – a környezetvédelmi szempontból példamutató Műanyag mentes július mozgalom. Ez a kezdeményezés önmagában is hasznos természetesen, de főleg arra hivatott felhívni a figyelmet, hogy élj tudatosabban. Tehát tartsd meg az újonnan jött jó szokásod és maradj tudatos augusztusban is. Sőt, ezentúl mindig!

Műanyag szatyor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Műanyag szatyor

Korábbi cikkünkben már olvashattál egy-két műanyagmentes tippet, amik hosszú távon is hasznodra lehetnek. Hiszen bár hatalmas mennyiségű nehezen bomló szeméttől kímélhettük meg a környezetünket egy hónap alatt, a cél mégis az, hogy megszüntessük a fölösleges szemét termelést és a környezetünk károsítását.

Amit nem lehet elégszer hangsúlyozni

Szerencsés helyzetben vagyunk, sőt, kiemelten szerencsés helyzetben, hiszen egy világméretben is elég nagynak számító édesvíz készlet fölött éldegélünk. Ebből a szerencsés helyzetből adódóan azonban hajlamosak vagyunk a pocséklásra. Nagyon sok mindent meglehet oldani kevesebb vízzel, például röviden zuhanyozni a telekádas fürdés helyett. Esővizet gyűjteni a kocsimosáshoz vagy a viráglocsoláshoz – ami ráadásul kedvezőbb is a növényeknek. A profik pedig fürdőszoba újításkor a kádban lefolyó fürdővizet tartályba vezetve ismét felhasználhatják wc öblítésre, amire teljesen alkalmas. Nem nagy dolog – mégis nagy lépés, hiszen lehúzásonként 5-10 liter tiszta ivóvizet használunk el, amire a család fürdővize is elegendő és megfelelő megoldás lenne.

Főzés egészségesen, környezetbarát módra

Egy jó rántott hús, mellé egy adag hagyma karika és némi sültkrumpli? Ez ám a remek olajbevitel. A sütőolajat ráadásul rákkeltő hatása miatt kifejezetten sűrűn ajánlott cserélni, de még így sem lesz egészséges. Szerezz be egy olaj nélküli fritőzt, amivel egészségesebben készítheted el panírbundás kedvenceid és a köretet is mellé. Ezzel pedig nem csak magadon és a családodon segítesz, de még a természettel is jót tettél. Évente több tíz liter veszélyes hulladék előállítását előzheted meg a saját konyhádban!

Közlekedj jól!

Nem vagyunk jók telekocsiban a reggeli munkába indulás és a hazajutás tekintetében, ez már kiderült. Biciklizni a városi forgalomban pedig nem való mindenkinek, ráadásul a csúcsforgalomban fel is tartja a többi közlekedőt. Így, ha bringára nem is akarsz ülni, tavasztól őszig ott a kényelmeseknek az elektromos roller, a sportosoknak a görkorcsolya. Ezek az eszközök kis idő- és pénzbefektetéssel sokat spórolhatnak neked és a természetnek egyaránt. Arról nem is beszélve, hogy nincs szükség speciális ruházatra – simán útnak indulhatsz a munkahelyed dresszkódját követve is.

Mondj nemet a fölösleges vásárlásra!

Ha valami elromlott, érdemes megjavítani. Nem csak a pénztárcánk miatt. Sokszor egész banális a megoldás, ráadásul, ha nincs körülöttünk ügyeskezű ezermester sok mindenre találunk megoldást egy -egy internetes videóban vagy leírásban. Ezek alapján nyugodtan nekiállhatunk a javításnak, hiszen mi a legrosszabb, ami történhet? Nem sikerül? Akkor még mindig lehetőséged van másikat venni. Optimális esetben használtat, máris igent mondva egy újabb környezettudatos megoldásra!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...