2017.10.21. 10:29:50 10166 290

Védd a környezetet és spórolj! – Így fizess kevesebbet a szemétszállításért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha valami felesleges, használhatatlan, meg- vagy elromlott, már megy is a szemétbe, és ez így is van rendjén. De vannak időszakok, amikor az ember azon kapja magát, hogy hoppá, már megint nem fér bele semmi más a kukába, újra ki kellene üríteni.

Konyhai szemetesek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Konyhai szemetesek

Persze, ezekre is megvan a megoldás, hiszen vagy gyakrabban üríttetjük a szemetesünket az illetékesekkel, vagy nagyobb konténert bérlünk. Ezek is kivitelezhetőek, de egyik sem olcsó mulatság. Ha nem szeretnénk pénzt költeni, el kellene kezdeni „takarékosan” szemetelnünk. De mégis hogyan? Ehhez adunk tippeket!

Figyelj a mennyiségre!

Megesik, hogy vásárláskor túlzásba esel zöldségből, gyümölcsből, egyéb hozzávalóból? Aztán ezek egy része persze tönkremegy, és a szemétben landol! Figyelj oda, hogy mindenből csakis annyit vásárolj, amennyit biztosan elfogyasztasz, felhasználsz, hogy ezzel se növeld a szemét mennyiségét!

Ne hagyd ki az ellenőrzést!

Időnként nézd át a kamrában, konyhaszekrényben felhalmozott élelmiszerek lejárati idejét! Ha valaminek hamarosan lejár a szavatossága, kreatívkodj, és legyen az a másnapi ebéd, vacsora alapanyaga.

Hagyd ki a duplázást!

Kerüld a duplán vagy triplán, esetleg még többszörösen csomagolt termékeket!

Viseltes bevásárlótáska nem haszontalan bevásárlótáska!

Ha van néhány olyan műanyag szatyrod, amit vásárolni már nem vinnél magaddal, de még nem lyukas, így kidobni sem szeretnéd, használd fel szemeteszsák gyanánt! És még néhány tipp a műanyag szatyrokhoz!

Hagyd ott!

Ha túl sok a csomagolóanyag egy terméken, és valójában anélkül is megoldható a hazaszállítása, kérdezd meg a bolt dolgozóit, van-e lehetőség arra, hogy a felesleges csomagolást ott hagyd az üzletben?

Éljen az újrahasznosítás!

Ha olyan árut vásárolsz, ami újrahasznosított anyagból készült, máris sokat tettél környezetedért!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!