2017.11.12. 10:55:13 11880 341

Védd a kezed, védd a szemed! – Így szeld fel a chilipaprikát
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Számomra elképzelhetetlen, hogy akár csak egy falatot is egyek egy extra csípős, vagy „csak” csípős ételből, vagy hozzávalóként használjak bármi ilyesmit, egyesek viszont élnek-halnak a csípős ételekért. Nagy valószínűséggel egy combosabb erős- vagy chili paprika felszeleteléséért már ők sem rajonganak.

Chilipaprika szelve - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Chilipaprika szelve

Nem mintha különösebben nehéz feladat lenne ez, ám igényel némi elővigyázatosságot. Hiszen ha „puszta kézzel” állunk neki a szeletelésnek, utána aztán moshatjuk kezeinket (szó szerint is:-)), a csípősség nem tűnik el könnyen, az biztos. Ha gyerkőc van a családban, és mondjuk még pelenkás is, akkor pláne veszélyes a dolog! De ha véletlenül „csak” a saját szemünket dörgöljük meg csípős kézzel, az sem túl kellemes. Szóval, a chili paprika szelése után vigyázni kell, és sajnos, a szappan nem mindig segít az illóanyagok eltávolításában. Így inkább a művelet alatt kell bevetnünk különböző óvintézkedéseket.

Elő a kesztyűvel!

Igen, lassan itt a tél, de nem arra gondolunk, hogy öltözz fel a konyhában, mert hideg van!:-) Hanem, mielőtt nekiugrasz egy erős vagy chili paprika felszelésének, húzz mondjuk gumikesztyűt, hogy ezzel is védd a kezed, ujjaid a csípősségtől. Arra ügyelj, hogy ha végeztél, azonnal vedd le, és dobd ki a kesztyűt! Csak egyszer használatos a kézre való!

Ha elmaradt a kesztyű…

A helyzet akkor sem teljesen reménytelen, van megoldás a szappan+víz „kombó” helyett, vagyis inkább előtt!

Ecet vagy citromlé, a tuti befutók!

A szeletelés után kend be a kezeidet ecettel vagy citromlével, majd alaposan mosd meg őket szappanos vízzel! Pápá, csípősség!

Olajat neki!

Mivel a paprika csípősségét okozó kapszaicin alkoholban és olajban oldódik, ezért a kesztyű nélküli szeletelés után könnyebben eltávolíthatod a csípősséged a kezedről, ha a művelet után olajjal dörzsölöd át a kezeid. Ha megvagy, szappannal és vízzel öblítsd le az olajat!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...