2023.02.22. 15:47:54 6241 268

Vasárnap kezdődik a Cziffra Fesztivál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Koncerttel és díjátadóval kezdődik vasárnap Cziffra Fesztivál, amely a klasszikus zenei koncertek mellett tudományos előadással, báresttel és képzőművészeti kiállítással is várja a látogatókat egészen nyárig.

Hegedű - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hegedű

Párizs aranykorát idézi meg a Cziffra György Fesztivál nyitókoncertje vasárnap a Zeneakadémia Nagytermében. A koncerten Balázs János és Sandro de Palma zongorázik, közreműködik a Budafoki Dohnányi Zenekar. A koncerten Saint-Saëns, Bizet, valamint César Franck művei hangzanak el. Március 2-án a brüsszeli Liszt Intézetben Balázs János zongoraestjén többek között Schumann, Liszt, valamint Puccini műveit hallhatják az érdeklődők.

A tájékoztatás szerint március 5-én a Magyar Zene Házában Freund Tamás Széchenyi- és Bolyai-díjas agykutató estjén az érdeklődők megismerhetik a kreatív gondolkodó képesség fejlődésének agyi mechanizmusait, továbbá az előadáson szó lesz az érzelemgazdagság, a motiváció szerepéről a hatékony tanulásban, valamint arról, hogy a művészettel nevelés milyen hatással van belső világunk fejlesztésére.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban március 13-án láthatja a közönség a Cziffra György életét bemutató, Petrovics Eszter által rendezett, Tele van a két kezem boldogsággal című dokumentumfilmet. Cziffra György zalaegerszegi koncertjének 40. évfordulója alkalmából március 31-én a Zalaegerszegen a Városi Hangversey- és Kiállítóteremben is koncertet szerveznek.

Kovács Kati énekesnő Balázs János zongoraművésszel együtt lép fel április 5-én a MOMKultban. A programon Gundel Takács Gábor a két előadóval közösen idézi fel a pesti bárkorszak hangulatát és ikonikus történeteit. A pesti éjszaka élni akar! címmel a MOMKult Színháztermében, a Báresten eleveníti fel április 14-én a Hot Jazz Band, valamint Sárközy Lajos és zenekara a 2. világháború utáni Budapest kávéházi életét.

Liszt Ferenc összes rapszódiájának bemutatásával egy nagyszabású, Liszt-maratont szerveznek április 17-én a MOMKult Kupolatermében. A koncerten Csalog Gábor, Érdi Tamás, Ránki Fülöp, Király Csaba és Mocsári Károly zongoraművészek játékát hallhatják az érdeklődők.

Johannes Brahms két arca mutatkozik meg április 26-án a Magyar Zene Házában, ahol a szerző három hegedű-zongora szonátája szólal meg. A koncerten Kelemen Barnabás hegedűművész és Balázs János zongoraművész működik közre, a magyar táncokat pedig Balogh Kálmán cimbalomjátéka szólaltatja meg.

A szervezők idén sem feledkeznek meg a gyerekekről, május 21-én a MOMKultban szervezett koncerten Balázs János zongoraművész vendégeként Halász Judit egy rendhagyó műsorral várja a családokat május 21-én, a MOMKultban.

A fesztivál díjaira idén rekordszámú jelölés érkezett, a rangos elismeréseket több kategóriában adják át vasárnap a nyitókoncert első felében a Zeneakadémia nagytermében. Bővebb információk a programokról a www.cziffrafesztival.hu weboldalon találhatók.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?