2022.06.03. 12:09:08 10134 288

Vaníliás-málnás pohárdesszert, sütés nélkül
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor megkívánsz valami finom desszertet, de nincs kedved sokat pepecselni, sütőt melegíteni, tésztát keverni, miegymás, akkor segítségedre sietnek a pohárkrémek. Ez a vaníliás-málnás (vagy meggyes, epres, barackos :)) verzió pedig kiváltképp frissítő. Kedvenced lesz!

Málnás pohárkrém - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Málnás pohárkrém

Vaníliás-málnás pohárkrém- Recept

Hozzávalók (kb. 8 pohárhoz)

  • 1 cs jó minőségű vaníliás pudingpor
  • 4 kanál kristály cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dl tej
  • 1 csomag babapiskóta (250 g)
  • 2-3 maroknyi málna

Az elkészítése rendkívül egyszerű.

Főzd meg a vaníliás pudingot az ajánlás szerint (tejjel, cukorral), majd várd meg, amíg kihűl. “Bőrözd” le, azaz a tetején bőrszerű réteggé vált részt vedd le és edd meg. :) Biztosan van erre kifinomultabb módszer, például a kihűlésig való kevergetés, de ez sokkal egyszerűbb és finomabb megoldás.

A habtejszínt egy habverő vagy robotgép segítségével verd kemény habbá, majd óvatosan keverd a pudinghoz.

Végy 8 talpas poharat. Törd félbe a babapiskótákat. Majd minden pohár aljába tégy egy kis pudingot, rá 2 babapiskótát félbe törve, takard be egy kis pudingos tejszínnel, majd dekoráld málnával. Ismételd el ezt, mind a 8 pohár esetén, vagy amíg el nem fogy a puding. Egy nagy tálban is elkészítheted, ebből kanállal fogod tudni kiadagolni mindenkinek. Fogyasztás előtt dugd a hűtőbe pár órára, vagy akár egy egész napra.

A málna helyett természetesen használhatsz bármilyen idény gyümölcsöt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?