2021.06.21. 08:38:26 9053 232

Van, ahol divat fehérnek maradni
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ember arról híres, hogy mindig pont arra vágyik amije nincs. A kék szemű barnát szeretne, a barna hajú szőkére vágyik, a fehér bőr van, aki számára ciki, ezért szoláriumba jár, és megesik, hogy pont a barna bőr miatt szégyelli magát valaki.

Fehér vagy barna? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fehér vagy barna?

Mi a trend és hogyan alakult a divat a napozási szokás és a bőrszín szerint? Nehéz erre pontos választ adni. A 16. században az arisztokrácia bőre fehérre volt mázolva. A fehér bőr kiváltság lett, hiszen az előkelőséget jelképezte, aki a földeken dolgozott annak napbarnított volt a bőre. Ezért nem kevés áldozatot is hoztak a nők. Nem féltek ólomércet használni a porcelánfehér bőrszín elérése érdekében, ami bizony súlyos betegségeket is okozott és elég gyakran vezetett halálig. A reneszánsz kor színei a fehér, a fekete és a piros voltak. A nők napernyőkkel és kesztyűvel védték magukat a nap sugárzásától.

A 20-as évek elején tört meg a fehér bőr egyeduralma. Ekkor váltotta fel a barna bőr a szabadság és gazdagság fogalmát, mert akinek szép napbarnított a bőre, annak van elég pénze és ideje a strandon süttetni magát. A világháború után újra divat lett a fehérebb bőrszín, de ez már nem tartott sokáig. Mai napig csak Ázsiában vigyáznak arra gondosan a nők, hogy ne barnuljanak. Mi a helyzet manapság ezen a téren? Hát, a vélemények elég erősen megoszlanak! Ugyanis továbbra is trendi a szépen barnult bőr. Na de milyen áron? Ez nagyon jó kérdés. A nap ereje már szinte égető, nagyon rövid idő alatt lehet csúnyán megpirulni tőle. Egyre erősebb fényvédő krémeket kell használnunk, ha fehér és kényes a bőrünk. A túlzott szolárium sem igazán egészséges. Szárítja és öregíti a bőrt, elég korán ráncos lesz tőle. Óvatosan kell bánni tehát a mesterséges és a természetes napfénnyel is.

A divatszakma és a filmsztárok is néha homlokegyenest ellenkező véleményen vannak a bőrszíneket illetően. Ma már nem ciki a tejfehér bőrű modell, sőt, kifejezetten előnyös is lehet szép és természetes vörös vagy szőke hajjal párosítva. Node milyen mutatós egy színésznő a kéken világító szemeivel, ha szép barna a bőre mellette? Szóval ezt elég nehéz ma egyértelműen kijelenteni. Annál is inkább, mert egyre nagyobb divat lett a tetoválás. Az pedig szinte mindegy is, milyen árnyalatú a bőr a tetovált minták alatt, senki sem azt veszi észre a testen. Milyen legyen akkor mégis az idei nyári trend? Mi azt mondjuk olyan bőrszínt válassz, amelyben igazán "otthon" érzed magadat! Legyen az fehér, halvány barna, vagy tejeskávé árnyalatú, nézz a tükörbe és döntsd el, hogyan fogod magad a legjobban érezni. Ha pedig eldöntötted, akkor tegyél meg mindent, hogy a választott bőrszínt elérd és elfogadd. Ha nem tudsz változtatni a bőrszíneden, akkor pedig emeld ki az előnyeit. Ma már megfelelő színtanácsadással olyan ruhatárat választhatsz, amivel a legtöbbet tudod kihozni a karakteredből. Az a lényeg, hogy egészséges és boldog legyél! Ha ezt sugárzod, hidd el, mindenki olyannak fog elfogadni és csodálni, amilyen vagy.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...